Foci-Eb 2020

2021.06.18. 11:13

William Gallas: Kevés esélyt látok a magyar győzelemre

A 2006-ban vb-döntős William Gallas a Benzeti Sportnak adott exkluzív interjújában beszélt a francia–magyar meccsről, Szoboszlai Dominikról, Karim Benzemáról és Kylian Mbappéról is.

Judi Ádám

Forrás: Nemzeti Sport

– Hol nézi szombaton a Magyarország–Franciaország mérkőzést?

– Természetesen a Puskás Arénában szurkolok – vágta rá egyből lapunknak adott exkluzív interjújában a 83-szoros francia válogatott, a 2006-ban vb-ezüstérmes William Gallas, aki a 2004-es és a 2008-as Európa-bajnokságon is együttese alapembere volt. – Csodálatos lett Magyarország új stadionja, nagyon várom már a szombati találkozót.

– Lát esélyt Marco Rossi csapatának győzelmére?

– Nagyon nehéz mérkőzés vár a magyar válogatottra. Láthattuk, Franciaország remek rajtot vett, Münchenben nyert Németország ellen. Didier Deschamps csapatának fontos lenne a győzelem, a játékosok minél előbb tovább akarnak jutni a halálcsoportból, már szombaton biztossá tehetik helyüket a nyolcaddöntőben. Jól tudom, a lehető legkomolyabban veszik a Magyarország elleni mérkőzést, kevés esélyt látok a hazai győzelemre, francia sikert várok.

– Több tízezer magyar szurkoló lesz ott a lelátón, talán ők belehajszolhatják a csapatot a győzelembe.

– Ha a saját szurkolóid előtt játszol, sokkal jobb teljesítményre vagy képes, ezt magam is megtapasztaltam. Mindig jobban szerettem otthon játszani, ilyenkor minden a megszokott: az öltözőt kívül-belül és az összes fűszálat ismered. A hazai drukkerek kihozzák a játékosokból a maximumot, jobbá, erősebbé teszik őket, ráadásul ilyenkor a motiváció is sokkal nagyobb. Láttam, hogy a portugálok ellen milyen fantasztikus hangulatot teremtettek a magyar drukkerek, ám ez sem lesz elég a világbajnok franciák ellen.

– Talán valamivel több esélye lenne Magyarországnak Franciaország, Portugália és Németország ellen, ha Szoboszlai Dominik nem lenne sérült…

– Ha itt lenne, biztosan sokat dobna a magyarok játékán, vele sokkal erősebbek lennének. Ő az egyik legjobb játékosa az országnak, nem véletlenül szerződött a Bundesligába. Magas minőséget képvisel, remek a rúgótechnikája, és még mindig nagyon fiatal, fényes jövő vár rá.

– Magyarország az utóbbi időben remek eredményeket ért el, az ősszel pótselejtezőn kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt, valamint feljutott a Nemzetek Ligája A-ligájába, így a következő kiírást már a legjobbak között kezdheti. Mit gondol, mi az oka az utóbbi időben elért sikereknek?

– Ezek a sikerek nem a véletlennek tudhatók be. Fejlődtek a magyar játékosok, sokan erős külföldi bajnokságban játszanak, magas színvonalú mérkőzéseken lépnek pályára, ezáltal egyre jobbak. Olyan ellenfelek ellen futballoznak akiktől tanulhatnak, a napi kemény edzésmunka és a csapattársak által egyaránt fejlődnek. Tapasztalataikat hazaviszik a válogatottba, így képesek csapatként a jobb teljesítményre. Keményen kellett küzdeniük, hogy itt legyenek az Európa-bajnokságon, és a jövőben is rengeteget kell dolgozniuk, hogy nemzetközi szinten a mostanihoz hasonló eredményeket érjenek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!