Foci-Eb 2020

2021.06.10. 12:30

Matthäus szerint nem baj, ha üvöltöznek egymással a német játékosok

A német labdarúgólegenda, Lothar Matthäus bízik abban, hogy a német válogatott elődöntőbe jut a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Lothar MATTHAEUS, single image, trimmed single motif, portrait, portrait, portrait. 78th DFB Pokal Final, RB Leipzig (L) - Borussia Dortmund (DO) 1-4 in the Olympic Stadium in Berlin / Germany on May 13th, 2021. ## DFL / DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and / or quasi-video ## | usage worldwide (Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A korábbi magyar szövetségi kapitány – aki szakkommentátor lesz a kontinensviadal alatt – elmondta, a csapatban van összetartás, öröm, és alapvetően bízik az elődöntős szereplésben.

A németek mindhárom csoportmeccsüket Münchenben, azaz hazai környezetben játsszák: jövő hét kedden a világbajnok francia, jövő szombaton a címvédő portugál, majd június 23-án a magyar válogatott lesz az ellenfél a bajor fővárosban.

A 150-szeres válogatottsággal német rekorder Matthäus szerint nem gond, hogy múlt szerdán a dánok elleni 1-1-re végződött felkészülési mérkőzésen látványosan összeszólalkozott Joshua Kimmich és Leroy Sané, akik ráadásul a Bayern Münchennél is csapattársak.

„Örülök, hogy vannak érzelmek. Jobban szeretem, ha a játékosok kiabálnak egymással, mintha egymáshoz sem szólnak”

- jegyezte meg a 60 esztendős Matthäus.

Hozzátette:

korábban is voltak ilyen jellegű súrlódások a csapatban a Bayernnél, ez nem szokatlan.

Régebben közte és Jürgen Klinsmann vagy Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness között is akadtak nézeteltérések.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!