Foci-Eb 2021

2021.06.14. 15:58

Eriksen talán már nem is élne, ha Kjaer, a csapatkapitány nincs ennyire észnél – nemzeti hős lett

Simon Kjaer gyors reakciója nélkül könnyen lehet, hogy Christian Eriksen ma már nem élne.

Denmark players help Denmark's midfielder Christian Eriksen after he collapsed before the medics arrive during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / various sources / AFP)

Forrás: AFP / Jonathan Nackstrand

Fotó: AFP

Ugyan termésszetesen ultragyorsan reagáltak a stadion orvosai, amikor tegnap este a dánok középpályása, Christian Eriksen rosszul lett és összeesett a pályán a 43. percben, ám még náluk is gyorsabb volt csapattársa, Simon Kjaer, aki sokkal közelebb állt Eriksenhez, amikor a földre zuhant – írja a Bors.

Kjaer nem esett kétségbe: odarohant, azonnal az oldalára fordította az eszméletlen játékost és benyúlt a szájába is, hogy a nyelvét kihúzza, amivel megakadályozta, hogy megfulladjon.

Szakértők szerint ez a mozdulatsor kellett ahhoz, hogy Eriksen biztosan életben maradjon, ugyanis pár másodpernyi késlekedés is tragikus lehetett volna az esetében.

A csapattársak körbeállták, hogy eltakarják, amíg az orvosok küzdöttek Eriksen életéért
Fotó: AFP / Ritzau Scanpix

 

 

Nagyon aggódott mindenki, de az orvosok visszahozták a játékost az életbe
Fotó: AFP

 

Simon Kjaer ezután sem veszítette el lélekjelenlétét: azonnal sorfalat állított a Eriksen köré, hogy megakadályozza, hogy a drámai újraélesztést fotózni lehessen a stadionból. Arra is felfigyelt, hogy csapattársa felesége a pályára ért teljesen sokkos állapotba. Ő volt az, aki Sabrinát megnyugtatta, ezután pedig az orvosi ellátás és a feleség között többször is fordult, hogy tájékoztasson a fejleményekről.

Rosszulléte után, hálából, Christian Eriksen is azt a fotót osztotta meg először a közösségi oldalán, amikor a csapattársak ölelik és vigasztalják a feleségét.

Sabrina Kvist a lelátónak olyan helyén ült, ahonnét tisztán látta mi történt két gyerekének apjával
Fotó: AFP / Wolfgang Rattay

 

 

Drámai pillanatok: Sabrinát nyugtatják a csapattársak
Fotó: AFP / Wolfgang Rattay

 

A labdarúgó állapota azóta stabil, de még mindig kórházban van és több vizsgálat is vár még rá. Korábbi kardiológus orvosa szerint könnyen lehet, hogy a szombat esti incidens a labdarúgókarrierje végét is jelenti. Az viszont nem is kérdés, hogy az egész futballtársadalom egy emberként drukkol neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!