Foci-Eb 2021

2021.06.13. 19:06

Egyelőre nem tudni, Eriksen miért esett össze

Egyelőre nem tudni, mi okozta Christian Eriksen összeesését a Finnország elleni szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen, de a dán labdarúgó a körülményekhez képest jól érzi magát, jó a hangulata, és a rajta elvégzett eddigi vizsgálatok biztató eredményeket mutattak – hangzott el a dán szövetség vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

M. D.

FBL-EURO-2020-2021-MATCH03-DEN-FIN

Forrás: AFP

Fotó: JONATHAN NACKSTRAND

Még mindig nem tudni, Christian miért esett össze” – mondta Morten Boesen, a dán válogatott csapatorvosa, hozzátéve, hogy Eriksennek jó a közérzete, és az eddig elvégzett tesztek normális értékeket, eredményeket mutattak. „Ki kell derítenünk, mi történt. Ébren van, és teljesen relevánsan, egyértelműen válaszol a kérdésekre. Újra dobog a szíve” – mondta Boesen, elismerve, hogy Eriksennek megállt a szíve, és tulajdonképpen a halál torkából hozták vissza az életbe.

Peter Möller, a dán válogatott sportigazgatója elárulta, amelyik játékos igényli, szükségbe veheti sportpszichológus segítségét a történtek feldolgozásához.

A sajtótájékoztatón felszólalt Kasper Hjulmand szövetségi kapitány is, aki megosztotta annak a beszélgetésnek a részleteit, amelyet vasárnap reggel Eriksennel folytatott videós formában.

Beszélnünk kellett vele, hogy lássuk a mosolyát. »Hogy vagytok?« – kérdezte. »Szerintem ti rosszabb bőrben vagytok, mint én. Úgy érzem, menten kimegyek innen, és újra edzésbe állok, srácok«. Tipikus Christian… Először mindig másokra gondol, és csak utána saját magára” – elevenítette fel a vasárnap reggel elhangzottakat Hjulmand.

Morten Boesen elmondta azt is, a további orvosi vizsgálatok eredményétől függ majd, hogy Eriksen folytathatja-e a pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!