Foci-Eb 2021

2021.06.13. 21:13

Jó iram, öt gól – Hollandia remek meccsen győzte le Ukrajnát

Az ukrán labdarúgó-válogatott felállt kétgólos hátrányból Amszterdamban, de végül 3–2-re kikapott Hollandiától az Európa-bajnokság C-csoportjának első fordulójában.

A holland válogatott edzőközpontja felett szombaton elhaladt egy, a holland szurkolók által bérelt repülőgép, amely azt az üzenetet húzta maga mögött, hogy Frank de Boer szövetségi kapitánynak a 4–3–3-as hadrendet kellene választania az 5–3–2-es szisztéma helyett.

Az 51 esztendős szakember nem hallgatott a rajongókra, kitartott az ötvédős rendszer mellett, bár a két szélsőhátvéd, Denzel Dumfries és Patrick van Aanholt egyaránt rengeteget segítette a támadásokat. A kapuban a 38 éves és 264 napos Maarten Stekelenburg állt, aki Edwin van der Sar csúcsát megdöntve a valaha volt legidősebb holland labdarúgóvá avanzsált a világ- és Európa-bajnoki meccseket figyelembe véve. Egyébként csak neki, mármint Stekelenburgnak volt eddig Eb-tapasztalata a holland keret jelenlegi tagjai közül.

A találkozóra Amszterdamban, az Ajax stadionjában került sor – a holland válogatott nagy tornán legutóbb a 2000-es Eb elődöntőjében játszott ebben a létesítményben, amikor emlékezetes mérkőzésen, tizenegyespárbajban kikapott Olaszországtól. Azon a meccsen Frank de Boer még csapatkapitánya volt az oranjénak…

Így rohan az idő…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!