Foci-Eb 2020

2021.06.17. 23:29

Újabb győzelem, a hollandok készülhetnek a budapesti nyolcaddöntőre

A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 2. fordulójában Hollandia 2–0-ra legyőzte Ausztriát Amszterdamban, ezzel eldőlt, hogy az utolsó kör eredményeitől függetlenül a kvartett élén zár Frank de Boer együttese, amely így biztosan Budapesten lép pályára a nyolcaddöntőben.

Forrás: AFP

C-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Amszterdam, Johan Cruijff ArenA, 15 243 néző. Vezette: Grinfeld (izraeli)

Hollandia: Stekelenburg – Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind (Aké, 64.), Van Aanholt (Wijndal, 65.) – De Roon (Gravenberch, 74.), Wijnaldum, F. de Jong – Weghorst (Malen, 64.), Depay (L. de Jong, 82.). Szövetségi kapitány: Frank de Boer

Ausztria: Bachmann – Lainer, Dragovic (Lienhart, 84.), Hinteregger, Alaba, Ulmer – Baumgartner (Lazaro, 70.), Laimer (Grillitsch, 61.), X. Schlager (Onisiwo, 84.), Sabitzer – Gregoritsch (Kalajdzic, 62.). Szövetségi kapitány: Franco Foda

Gólszerző: Depay (11. – 11-esből), Dumfries (67.)

Az Európa-bajnokságot Hollandia és Ausztria is győzelemmel kezdte, így nem volt meglepő, hogy Frank de Boer és Franco Foda is csak egy helyen változtatott az előző meccshez képest: a hollandoknál Jurriën Timber helyén a gárdába visszatérő Matthijs de Ligt kapott helyet a védelemben, míg az osztrákoknál a sértő gólöröme miatt egy meccsre eltiltott Marko Arnautovicot Michael Gregoritsch helyettesítette.

Az Amszterdamban rendezett mérkőzés jó hangulatban és remek iramban kezdődött, ráadásul az első gólra sem kellett sokat várni. A 9. percben David Alaba lépett rá Denzel Dumfries lábára a tizenhatoson belül, ezért rövid videobírózás után Orel Grinfeld büntetőt ítélt – a labda mögé Memphis Depay állt, és jobbal a kapu jobb alsó sarkába küldte a labdát. 1–0

Tegyük hozzá, pár perccel korábban Andreas Ulmert éppen a másik oldalon tizenegyest kiharcoló Dumfries borította fel a tizenhatoson belül, ezt az esetet azonban nem követte sem ítélet, sem videobírózás…

A gól után egy kicsit visszaesett a színvonal, egyik kapu előtt sem igazán alakult ki helyzet, a házigazda azonban így is könnyedén megduplázhatta volna az előnyét az első félidő hajrájában. A 41. percben Depay néhány méterről küldte a kapu fölé a labdát, majd Georginio Wijnaldum közeli lövését követően Martin Hinteregger blokkolt az utolsó pillanatban.

A fordulás után nem változott a játék képe, a hollandok valamivel többet birtokolták a labdát, miközben az osztrákok csak elvétve tudtak helyzetet kialakítani. Sőt, nagy gólszerzési lehetőség ismét az oranje előtt adódott, a 62. percben Stefan de Vrij fejese után Daniel Bachmann védett, majd De Ligt ismétlését követően Gregoritsch mentett a gólvonal előtt.

Öt perccel később azonban már nem volt menekvés, a németalföldiek megduplázták az előnyüket: Depay kiugratása után a három perccel korábban pályára lépő Donyell Malen indult meg, majd a tizenhatoson belül önzetlenül Dumfries elé tálalt, az ukránok ellen győztes gólt szerző hátvéd pedig ezúttal sem hibázott. 2–0

A folytatásban is becsülettel próbálkozott Franco Foda csapata, Alaba távoli lövése után csak centik hiányoztak a gólhoz, a szépítés azonban nem jött össze, így Hollandia 2–0-ra nyert, ezzel eldőlt, hogy az utolsó kör eredményeitől függetlenül a kvartett élén zár Frank de Boer együttese, amely így biztosan Budapesten lép pályára a nyolcaddöntőben.

A hollandok ellenfele a Puskás Arénában a D-, az E- vagy az F-csoport harmadik helyezettje lesz.

A csoport másik mérkőzésén

A C-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Hollandia

2

2

5–2

+3

6

2. Ukrajna

2

1

1

4–4

0

3

3. Ausztria

2

1

1

3–3

0

3

4. Észak-Macedónia

2

2

2–5

–3

0

AUSZTRIA – VÉGLEGES KERET (26 fő)

KAPUSOK: 13 Daniel Bachmann (Watford – Anglia), 12 Pavao Pervan (Wolfsburg – Németország), 1 Alexander Schlager (LASK)

VÉDŐK: 8 David Alaba (Bayern München – Németország), 3 Aleksandar Dragovic (Leverkusen – Németország), 26 Marco Friedl (Werder Bremen – Németország), 4 Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt – Németország), 21 Stefan Lainer (Mönchengladbach – Németország), 15 Philipp Lienhart (Freiburg – Németország), 5 Stefan Posch (Hoffenheim – Németország), 16 Christopher Trimmel (Union Berlin – Németország), 2 Andreas Ulmer (Red Bull Salzburg)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 14 Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen – Németország), 19 Christoph Baumgartner (Hoffenheim – Németország), 10 Florian Grillitsch (Hoffenheim – Németország), 6 Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt – Németország), 24 Konrad Laimer (RB Leipzig – Németország), 22 Valentino Lazaro (Mönchengladbach – Németország), 9 Marcel Sabitzer (RB Leipzig – Németország), 17 Louis Schaub (Luzern – Svájc), 23 Xaver Schlager (Wolfsburg – Németország), 18 Alessandro Schöpf (Schalke – Németország)

TÁMADÓK: 7 Marko Arnautovic (Sanghaj Port – Kína), 11 Michael Gregoritsch (Augsburg – Németország), 25 Sasa Kalajdzic (VfB Stuttgart – Németország), 20 Karim Onisiwo (Mainz – Németország)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Franco Foda (német)

HOLLANDIA – VÉGLEGES KERET (25 fő)

KAPUSOK: 23 Marco Bizot (AZ Alkmaar), 1 Maarten Stekelenburg (Ajax), 13 Tim Krul (Norwich City – Anglia)

VÉDŐK: 17 Daley Blind (Ajax), 6 Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország), 2 Joël Veltman (Brighton – Anglia), 3 Matthijs de Ligt (Juventus – Olaszország), 4 Nathan Aké (Manchester City – Anglia), 22 Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), 12 Patrick van Aanholt (Crystal Palace – Anglia), 5 Owen Wijndal (AZ Alkmaar), 25 Jurriën Timber (Ajax)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 8 Georginio Wijnaldum (Liverpool – Anglia), 21 Frenkie de Jong (Barcelona – Spanyolország), 14 Davy Klaassen (Ajax), 15 Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), 16 Ryan Gravenberch (Ajax), 24 Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)

TÁMADÓK: 10 Memphis Depay (Lyon – Franciaország), 11 Quincy Promes (Szpartak Moszkva), 9 Luuk de Jong (Sevilla), 7 Steven Berghuis (Feyenoord), 18 Donyell Malen (PSV Eindhoven), 19 Wout Weghorst (Wolfsburg – Németország), 26 Cody Gakpo (PSV Eindhoven)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Frank de Boer

EURÓPA-BAJNOKSÁG

C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)

Június 13., vasárnap, 18.00

Bukarest

Ausztria–Észak-Macedónia

Június 13., vasárnap, 21.00

Amszterdam

Hollandia–Ukrajna

Június 17., csütörtök, 15.00

Bukarest

Ukrajna–Észak-Macedónia

Június 17., csütörtök, 21.00

Amszterdam

Hollandia–Ausztria

Június 21., hétfő, 18.00

Amszterdam

Észak-Macedónia–Hollandia

x–x

Június 21., hétfő, 18.00

Bukarest

Ukrajna–Ausztria

x–x

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!