Bulivan

2008.09.11. 12:30

Mystery Gang: rázd, csörgesd, forgasd!

A Mystery Gang Rockabilly Trio egy éven belül már a harmadik koncertjét adja Székesfehérváron, legközelebb természetesen a Fezenen lépnek föl.

duol.hu

Örülünk mi ennek, hiszen az '50-es  évek rockabilly muzsikájával vakító zenekar minden alkalommal kifogástalan hangulatot teremtett az önfeledt rongylábazáshoz. Párosban táncoló fiúk-lányok pörögtek, forogtak, rockyztak az Alba bárban, aztán  a Fezen Klubban. A koncerteken főleg a legutóbbi,  Jungle Fever című album dalai hangzottak el, s ez nagyjából így lesz a Fezenen is  tudtuk meg a trió énekes-gitárosától, Egri Pétertől.

- Eddig mindig nagyon jól éreztük magunkat Fehérváron, a legutóbbi koncertünk is gyönyörű volt, úgyhogy nagyon várjuk, hogy ismét játszhassunk a közönségnek. Valóban gyakran jövünk mostanában  a városba, ez a baráti kapcsolatok miatt is van - mondja Péter, aki  a Jungle Fever című lemezzel kapcsolatban  fontosnak tartja megemlíteni, hogy az a honlapjukról ingyenesen letölthető. A korong népszerűnek bizonyult, a fiúk is meglepődtek, hogy már a harmadik nap után 2000 letöltést regisztráltak.  

Ötödik lemezüket szintén letölthetőnek tervezik, amelynek oka a gyorsan változó piaci viszonyokban is rejlik. Mint Péter mondja, számukra az a fontos, hogy zenéjük, az általuk létrehozott hangulat eljusson a közönséghez. Ehhez ma már nincs feltétlenül szükség a zenekar és a zeneszeretők között közvetítő  kiadókra.  

Persze, azért néhány CD, illetve bakelit lemez születik majd az új anyagból.
S hogy mikorra várható az  album? Péter elárulta: kis késésben vannak, mivel  elvállalt egy filmszerepet, s  a forgatás sok energiáját, idejét vette el.  Egy zenés filmről van szó, amelyet a februári filmszemlén mutatnak be, s a '60-as évek pesti világa elevenedik meg benne. Péter szerint maradandó alkotás lesz, amely beírja magát a nézők emlékezetébe. Ő egyébként egy orvvadászt játszik a történetben...

A filmre ugyan még fél évet biztosan várni kell, a Mystery Gang  viszont péntek este fél tízkor teljes valójában megjelenik a Fezenen, hogy újabb fergeteges koncertet adjon. Péter  ezt üzeni a közönségnek: "Rázd, csörgesd, forgasd!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!