Előszállás

2014.03.26. 20:35

Tankerületi matematika versenyt rendeztek Előszálláson

Előszállás - Előszálláson, az Árpád Fejedelem Általános Iskolában rendezték meg a tankerületi matematika versenyt.

Rankasz Brigitta

Két korosztály, a 3. és 4., valamint az 5. és 6. osztályosok négyfős csapatokkal vehettek részt a tankerületi versenyen, amely a sulihét egyik fő programja volt az Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az alsósok feladatsorát Radákné Berényi Edit és Brúzsáné Élő Éva, a felsősökét Herpainé Pál Edith és Bokor Ferencné állította össze.

Érkeztek diákok és felkészítő tanárok Daruszentmiklósról, Dunaújvárosból, Nagykarácsonyból és Nagyvenyimről. Így a helyiekkel együtt öt intézmény gyermekei gondolkodtak, számoltak a győzelem reményében.

A győztes alsós csapat tagjai a Móricz iskola diákjai: Csepeli Zalán, Murányi Lili, Szemenyei Péter és Schinogl Péter  Fotó: Rankasz Brigitta

A tankerületi matematikai erőpróba kezdeti feszültségét érkezés után finom sütikkel és üdítővel oldhatták a vendégek, a versenyzők megismerték a helyszínt és kicsit egymást is. Majd két külön tanteremben megkapták a versenyfeladatokat, és elkezdődött a csapatmunka. A feladatsor számolási, valamint gondolkodtató részekből állt. A gyerekeknek összesen hatvan perc állt rendelkezésükre, hogy megoldják a nem is olyan könnyű feladatokat.

Az alsósok versenyét a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Ének-Zenei Általános Iskola diákjai nyerték: Csepeli Zalán, Murányi Lili, Szemenyei Péter és Schinogl Péter tanulók, felkészítő tanáraik Kuruczleki Erzsébet és Hanákné Debreczeny Csilla .

A felsősök közül a legjobb teljesítményt a nagykarácsonyi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói nyújtották. Pinke Kata, Horváth Réka, Simon Dorina és Czukor Cintia Gina alkotta a győztes csapatot.

A szervező intézmény reményei szerint jövőre is szeretettel várja a tankerület iskoláinak diákjait egy megmérettetésre.

A győztes felsős csapat tagjai a nagykarácsonyi gyerekek: Pinke Kata, Horváth Réka, Simon Dorina és Czukor Cintia Gina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!