Előszállás

2014.10.26. 12:05

Nagy erőkkel csatornáznak Előszálláson

Hatalmas iramban folynak a csatornázási munkák Előszállás területén, egyszerre több brigád dolgozik a faluban.

Rankasz Brigitta

A 61-es főút előszállási szakaszán közlekedőknek óvatosabban kell áthaladniuk a településen szeptember 22. óta. A Hunyadi tértől a Petőfi utcai leágazásig rendőrlámpás irányításra kell számítani, így a menetidő jelentősen hosszabbodhat, lassú az áthaladás a forgalmas Balatoni úton. A félpályás útzár várhatóan november 10-ig tart, tehát érinti az elkövetkező hétvégét, a halottak napi ünnepet, amikor a szokottnál is többen kelnek útra.

Illés Attila, Rácz Zoltán a Bem utcában feltöltötte a munkaárkot (Fotó: Rankasz Brigitta)

Nagy erőkkel dolgozik a csatornázást végző kivitelező a községben. Minden utcában először a bekötéseket végzik el, majd utána a fektetik a csőhálózatot. Pataki Gábor, az ESZ-14 konzorcium ügyvezetője szerint a lakók türelmesek, megértően viselik az utcájukban zajló földmunkákat. A kivitelező cég jelenleg hat brigáddal dolgozik, a későbbiekben pedig még több emberrel gyorsítják a csatornázást. Befejezték már a munkákat a Cifrakert utcában, a Feszty Árpád utcában, a Szögletkertben és a Dollár utcában. Tempósan dolgoztak a Nagykarácsonyi úton, a Bem utcában az Árpád úton. A 61-es főút kettészeli a falut, az átmenő forgalom miatt igyekeznek minél előbb befejezni a Balatoni úti szakaszt.

A csatornázás tehát gyorsan halad a faluban, ami a munkákból adódóan bizony okoz kellemetlenségeket, de az érintettek jó együttműködése folytán ez minimális. A kivitelezők figyelnek a lakossági jelzésekre, és a csapadékos időszakok ellenére a munkák átütemezésével igyekeznek tartani a határidőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!