Előszállás

2015.03.04. 17:55

Készül a tavaszi nyitányra az Előszállás SE

Előszállás - A település labdarúgócsapatát - hivatalosan - 1952-ben alapították. Az azóta eltelt több mint hat évtizedben, bármelyik osztályban is szerepelt, Előszállás SE a falu sport- és közösségi életének egyik centruma.

Rankasz Brigitta

Az Előszállás SE hosszú éveket töltött a megyei másodosztályban, évtizedek során lelkes edzők, futballisták öregbítették a település hírnevét. A régi generáció tagjai a mai napig rendeznek öregfiúk meccseket, s a téli időszakban az iskola tornatermében rúgják a labdát. Sajnos a 2006/2007-es szezonban kiesett a gárda megyei harmadosztályba, s azóta sem sikerült visszajutnia.

Balogh Norbert, Bognár Péter, Bognár János, Bognár Márk, Baranya Péter és Varga István az öltöző bejáratához teríti a murvát. Kis képünkön Simon Mihály, a csapat edzője

Az egyesület elnöke jelenleg Stadler Ferenc, a csapat edzője Simon Mihály, a focistákkal együtt igyekeznek jó eredményeket elérni, s előrébb jutni. Az idei szezonra már január első napjaiban megkezdték a felkészülést kitartó futásokkal, s minden hét végén két edzőmérkőzéssel.

- A munkában, az edzéseken sokat segített Varga István, köszönöm neki. Támogatóink közül Bognárné Ildikó mossa a mezeket, s takarítja az öltözőt. Horváth Ferenc nyírja a 14 ezer négyzetméteren a füvet társadalmi munkában. Szloboda János vendégei egy üdítőre a Bisztróban minden győztes mérkőzés után a fiúk. Rajtuk kívül is sok futballszerető támogatónk van. Sajnos a téli felkészülés során megsérült Schwarcz Róbert, így helyette érkezett Dunaföldvárról Farkas Péter, és még két védő, Béres László és Somogyi Gábor. Örömünkre visszajött Szabó Zalán a DASE-tól. Más személyi változásra reméljük nem lesz szükség mondja bizakodva Simon Mihály

Nem csak az edzéseken találkozik a gárda, a csapatot, és otthonát a sajátjuknak érzik a játékosok. Már szépítgetik a pálya környékét, kisebb javításokat végeztek, a fürdőben új zuhanyrózsákat szereltek fel, az öltöző bejárójához murvát terítettek.

A település önkormányzata jelentős anyagi támogatást nyújt az egyesületnek, természetesen a csapattagok is mindent megtesznek azért, hogy jó eredménnyel zárják a március 22-én idegenben kezdődő szezont.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!