Előszállás

2015.01.09. 13:50

A falubeliek segítségével Előszállásért

Előszállás - Munkás éve volt Farkas Imre polgármesternek, akinek a falu lakói újra bizalmat szavaztak októberben.

Rankasz Brigitta

– Legfontosabb beruházásunk a több mint egymilliárdos szennyvízprojekt, amelynek megvalósítására régóta készülünk. Sajnos a falura normál esetben is jellemző a magas belvíz, ez most a nyári rendkívül csapadékos időjárással nehezíti a munkákat, de a körülmények ellenére szépen haladnak a kivitelezők. Ezen kívül decemberben a községháza nyílászáró cseréje, s a fogorvosi rendelő teljes felújítása is megtörtént. A rendelőben terveink szerint január végén egy modern gépekkel felszerelt fogszakorvosi ellátás, dr. Vékás Andrea doktornő és asszisztense várja majd Daruszentmiklós, Nagykarácsony és Előszállás lakóit – mondja a falu első embere.

Farkas Imre polgármester az egyik előszállási rendezvényen. Fotó: Rankasz Brigitta

Bár az önkormányzat nem fenntartója és nem tulajdonosa az általános iskolának, sokszor nyújt segítséget, ha bármi meghibásodik, hiszen a gyermekek biztonságáról van szó. A téli szünetben korszerűsítették a tornaterem világítását 600 ezer forintból.

Rengeteg esemény, rendezvény volt tavaly – a civil szervezetek, intézmények, a lakók, vállalkozók összefogásával értékmegőrzés, színvonalas ünnepek jellemzik Előszállást. A Hagyományőrző Klubnak a faluvezetés az idén vásárolt a Balatoni úton egy régi épületet falumúzeumnak, májusban átadták a megújult Macska hidat, mely a vállalkozók és a magánemberek összefogásával épült újjá, felújították az odavezető utakat, s pihenőhelyet alakítottak ki ott. S ez a felsorolás még közel sem teljes. Farkas Imre minden lehetőséget megragad, jó kapcsolatra tett szert a Budapesti Műszaki Egyetem egy hallgatói csoportjával is.

– A nyáron vendégül láttuk a hallgatókat, akikkel horgásztóhoz stéget, madárlest építettünk a Horgász Egyesület tagjaival, az óvodában egy csodálatos mesefalat készítettek. A lakók pozitívan fogadják a változásokat, partnerek a kivitelezésben is, rengeteget segítenek, és ezért nagyon hálás vagyok – teszi hozzá a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!