egyszerű és ellenállhatatlan

2017.09.13. 10:11

Vacsora hektikus napokra: csőben sült csirke

Ha sürget az idő, de éhes a család, itt a tökéletes recept.

Elkezdődött az iskola, lassan minden gyerekes családban visszaáll a nyár előtti rend. A szürke hétköznapokba nem egyszerű belerázódni, de egy könnyű recept sokat segíthet a dolgon – és legalább a vacsora miatt nem fáj majd a fejünk.

A Fanny magazin ötletét imádni fogja a család, a csőben sült csirkét alig félóra alatt össze lehet dobni, utána már szépen megsül magától – addig pedig a gyerekek elmesélhetik, mi volt az iskolában.

Hozzávalók (4 személyre):

400 g burgonya

600 g csirkemell filé

4-6 ek olívaolaj

bors

250 ml cukrozatlan habtejszín

1-2 gerezd fokhagyma

1 A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel. Főzzük félpuhára sós vízben. Ezután szűrjük és csepegtessük le. A húst mossuk meg, vágjuk falatnyi darabokra.

2 Forrósítsuk fel az olívaolajat, majd pirítsuk rajta húsdarabokat aranyszínűre. Ezután sózzuk és borsozzuk meg. Kanalazzuk tűzálló tálba. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a krumpli karikákat is.

3 Forraljuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk meg és főzzük addig, míg kissé be nem sűrűsödik. Locsoljuk a csirkefalatokra, rendezzük el rajta a krumplit, majd süssük az egészet 180 fokos sütőben 25-30 percig.

Elkészítési idő: 65 perc

Egy adag: 250 kcal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!