genetikai okai vannak

2021.02.25. 15:00

Tudományosan megfejtették, mitől lesz tartós egy szerelem

A tartósan boldog párkapcsolat titkát sokan probálták és próbálják folyamatosan megfejteni. Tudósok azonban úgy tűnik, most megtalálták, méghozzá a DNS-ben. Nem rajtunk múlik...

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A CD38 nevezetű szerelmgénnel rendelkező párok hosszú és boldog kapcsolatra számíthatnak, legalábbis ezt állítják a kutatók.

Ez a gén többek között a szerelemhormonnak is nevezett oxitocin előállítását is szabályozza. Akik szervezetében bőven van ebből a hormonból, megértőbbek, könnyebben kezelik a kapcsolaton belüli konfliktusokat, jobb társak.

Szerelemgén nélkül nehezebb jól ápolni az érzelmi kapcsolatokat
Fotó: Shutterstock

 

Ez derül ki egy amerikai kutatásból, amiben 71 friss házaspárt, azaz 142 embert vizsgáltak a mézes heteik után, 4 havonta.

A kutatás vezetője, dr. Anastasia Makhanova a Daily Mailnek elmondta, a CD38 gén nem minden emberben található meg. Azok, akiknél nincs meg a szerelemgén, nehezebben bíznak meg társukban, illetve bocsátanak meg neki, továbbá hálájukat sem tudják egyértelműen kifejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!