Harmadik alkalommal

2019.06.24. 08:00

Több száz liternyi ízletes halászlé rotyogott a tűzön

Negyven horgász és huszonkét asztaltársaság jelentkezett a szombati horgász-, halászlé- és halfőző-versenyre.

Tóth Alexandra

20190622 Horgász és halászléfőző verseny Dunaújváros ZsE DH A Szalki-szigeten rendezték meg a Horgász és halászlé főző versenyt a képen

Ez a harmadik nyár, amikor a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület, a Tourinform iroda és Dunaújváros MJV önkormányzata közösen rendezi meg a város leghalasabb összejövetelét a Szalki-szigeten. Kiss András, a Tourinform iroda vezetője negyven horgász és huszonkét főzős csapat nevezéséről számolt be, a hely adottságaira való tekintettel ezzel ki is használták a lehetőségeiket.

A pecások már reggel hozzáfogtak a munkához, a halászlé- és halfőző csapatok pedig a kempingben tevékenykedtek. A szervezők öt kiló halat, asztalokat és padokat biztosítottak a szakácsok számára, de ahogy András mesélte, a legtöbben e mellett saját alapanyagokat, azaz még több halat is hoztak magukkal. A forróság ellenére remek volt a hangulat, aki kifogyott a hűtőtáskákból előkerülő frissítőkből, az a helyszínen standoló árusoktól is beszerezhette, amire szüksége volt. A résztvevőket helyi zenés fellépők műsora szórakoztatta a kempingben felállított színpadon, volt néptánctalálkozó, délelőtti nótaszó, énekeltek a Pentelei Kéknefelejcs Népdalkör tagja, délután a Bohém fiúk együttes, Kapás Csaba & Társa valamint a Partyzans Band zenélt, este hat órai műsoridejével pedig a Fun Company zárta a rendezvényt. A délelőtt folyamán nyolc csapat részvételével lezajlott a Peca Kupa is, az amatőr kispályás tornát a Dunaújvárosi Labdraúgó Szövetség szervezte meg.

A nap közepén Cserna Gábor köszöntötte a jelenlevőket, és örömmel konstatálta, hogy hagyománnyá vált egy olyan közösségi program, ami a halfogyasztást és a horgászatot ilyen sikeresen tudja népszerűsíteni. A polgármester úgy véli továbbá, ezzel a rendezvénnyel is bebizonyosodott az, hogy a városiak szeretik a Duna-partot és igénylik a vízparti kikapcsolódási lehetőségeket, hiszen a Parázs Varázs, a DUDIK, az aktuális horgász és halászléfőző-verseny és a közelgő Rockmaraton is újra és újra ezt igazolja vissza.

Tekintve, hogy a Duna-part egy igazi közösségi térré alakult az évek folyamán, az önkormányzat kifejezetten hangsúlyt fektet az állagmegóvásra és a fejlesztésre is. A Szalki-sziget újítása 2006 óta folyamatos, mostantól pedig állami finanszírozásból 1,1 milliárd forintot fordíthatnak a terület rekreációs fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában