sikerrel tartották meg a térségi borminősítő versenyt

2019.04.29. 11:00

Több mint száz mintát értékelt a szakemberekből álló zsűri

Horváth Dóra

A Duna menti Szent Orbán Borrend Adony XXVI. Kistérségi Borversenyét rendezték április 27-én Perkátán, a Győry-kastélyban. A bormustra megnyitójára érkezőket Schmidt Attila, a borrend nagymestere köszöntötte. Visszaemlékezett a kezdetekre, a borrend megalakulására, majd köszönetet mondott Somogyi Balázsnak, Perkáta polgármesterének, a helyszínért és az esemény támogatásáért. Ezt követően Somogyi Balázs bemutatta a vendégek számára a települést, s annak nevezetességét a Győry-kastélyt, majd örömét fejezte ki, hogy az eseménynek otthont adhatnak. A megnyitón, a 2018 decemberében megrendezett Szent Orbán Borrendek nemzetközi versenyének Champion-díja – egy vándorserleg – is átadásra került, az adonyi Paulusz Imrének.

A bírák három asztalnál összesen 114 mintát értékeltek Fotó: Horváth Dóra/Dunaújvárosi Hírlap

A megnyitó végén László Éva, a verseny szakmai bírája ismertette a zsűrizés menetét a bírálókkal, akik három asztalnál dolgoztak.

Az esemény során fehér-, vörös- és siller, rozé és idegen termőhelyű borok kategóriában értékeltek, összesen 114 beérkezett mintát a felkért zsűri tagok.

Az Orbán-napokra hangolódnak

A Szent Orbán Borrend idén is május végén rendezi meg a hagyományos ünnepét, az Orbán-napot a Szőlőhegyen. A szőlőtermelők és a borosgazdák védőszentje, Szent Orbán előtt tisztelegnek ezzel a rendezvénnyel. A borverseny eredményét is akkor hirdetik majd ki hivatalosan és ott adják át a díjakat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában