a táncos lábú fiatalság összegyűlt a vigasságra

2019.09.23. 08:00

Több mint száz éve járják már a falu utcáit!

Kisapostag – Itt az ősz, a szüret ideje, mi más lehetne a hétvége legjobb programja, mint egy színes és hangos szüreti felvonulás, a végén pedig remek báli sokadalom.

Horváth László

Fotó: Horváth László

Akármelyik kis községben járunk Magyarországon, akarva, akaratlanul találkozhatunk a népi szokások, hagyományok megelevenedésével.

Így volt ez szeptember 21-én, szombaton délután is, amikor Kisapostag apraja-nagyja, táncos lábú fiatalsága összegyűlt a szüreti vigasságra.

Ahogy a több mint százéves hagyomány és a legújabb kori történelem megköveteli, ezúttal is a polgármesterei hivatal elől indult a színes menet. A megállókkal és vendéglátással tarkított utcai kanyargások után estére kis pihenő következett, majd kezdetét vette a szépen és az alaklomhoz illően feldíszített művelődési házban a nyitótánc.

A rendezvényen vendégként szerepelt a rácalmási Barina Táncegyüttes, amely fellépésével az idén is bőséges alapot adott a további jó hangulathoz. A szüreti felvonulás forgatagában az idén is sokan érezték remek hangulatban magukat.HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában