Jónak lenni jó!

2020.12.10. 12:20

Több mint 40 millió forint gyűlt össze a közmédia kampányában

Már több mint 40 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amely idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című csütörtöki műsorában.

Budapest, 2018. november 14. Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója beszél a Jónak lenni jó! címû mûsor sajtótájékoztatóján az MTVA székházában 2018. november 14-én. A cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyûjt idén a közmédia Jónak lenni jó! címû adománygyûjtõ mûsora december 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója a műsorban elmondta, hogy a tárgyi felajánlások között olyan különlegesség is megtalálható, mint Törőcsik Mari színművész adománya, a chicagói filmfesztiválon a Szerelem című filmért kapott 1971-es díja, valamint a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Nigel Mansell Forma-1-es világbajnok kézjegyével ellátott trófeája. Kiemelte, hogy tárgyi ajánlásokat már nem tudnak fogadni, s a jótékonysági aukcióban egyes tárgyakat fix áron lehet megvásárolni, míg más felajánlásokra majd licitálni lehet az adás napján.

A felajánlott tárgyakból eddig több mint 2,5 millió forint gyűlt össze

– tette hozzá.

A csatornaigazgató hangsúlyozta: a közmédiának fontos küldetése olyan információkat közreadni, amelyek a közvélemény tudatában kevésbé, vagy egyáltalán nincsenek benne. Az autistákról is keveset tudunk – mutatott rá, hozzátéve: a cél, hogy egyre több diagnosztikai központ jöhessen létre az autizmus felismerésére, fejlesztésre, a családok támogatására.

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és a hallgatókat.

A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá. A 13616-as adományvonal tárcsázásával vagy sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Borítókép: Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója beszél a Jónak lenni jó! című műsor sajtótájékoztatóján az MTVA székházában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!