palacsintával várták a versenyzőket

2019.07.10. 07:00

Tizenkilenc kis horgász próbált szerencsét Kulcs Duna-partján

A Kulcsi Horgász Egyesület július 6-án gyermekhorgászversenyt rendezett a kulcsi Hullám utca alatti dunai partszakaszon.

Török Tímea

Az idei már az ötödik alkalom, hogy horgászni hívták a gyerekeket az egyesület tagjai, mert eltökélt szándékuk, hogy minden Duna-parti gyermeket kimozdítsanak a szobából a szabadba.

A felnőttek is segédkeztek a gyerekeknek az előkészületekben Fotók: a szerző

Szombaton délelőtt tizenkilenc kis horgász és családja, valamint számos kulcsi lakos és sok nézelődő döntött úgy, hogy a hűs szoba, a televízió és a számítógépes játékok bűvölete helyett a Duna-partot választja, és a szabadban tölti az idejét.

A verseny közben is nagyon jó volt a hangulat a parton

A verseny helyszínén a Kulcsi Horgász Egyesület tagjai jó hangulatú pikniket varázsoltak.

A csali ráhelyezése a horogra nem is olyan egyszerű

Mint minden évben, idén is hagyományosan zsíros kenyérrel és palacsintával várták a versenyzőket, majd a versenyhelyek kisorsolása után, a gyerekek állítása szerint a jó fogáshoz elengedhetetlen kabalasapkával és pólóval – az egyesület jóvoltából – felvértezve, minden versenyző elfoglalta a neki sorsolt pozíciót. A gyermekhorgászverseny szabályai szerint a felnőttek csak szerelni, csalizni esetleg a leszakadt, beakadt horgok kigubancolásával segíthetnek a kicsiknek, leszedhetik a halakat, de a bedobástól a halak kiszedéséig minden a versenyző gyerekek feladata. A megmérettetés kilenc órától tizenegy óráig tartott, a hivatalos mérlegelés után hirdették ki az eredményeket.

Méreiné Vali a Kulcsi Horgász Egyesületet képviselte

Két korcsoportban versenyeztek a kis horgászok. A kicsik között a 3–9 évesek versenyeztek. Az első helyezett itt Csusz Gergő, a második Darabos Roland, a harmadik Posch Vince lett. A nagyobbacska gyermekhorgászok – 10–14 éves korig – versenyében az első helyezett egy ifjú hölgy lett, Radnó Rita. Ebben a korosztályban ezüstérmes Herczog Marcell, a harmadik helyezett pedig Mészáros Róbert lett.

Oklevelet és ajándékot is kaptak a versenyen legjobban teljesítő kis horgászok

Minden versenyző érmet és oklevelet kapott emlékül, a dobogósok pedig kupát és a további horgászathoz a CsuCsu Csali Horgászbolt felajánlása révén horgászbotot és etetőanyagot is hazavihettek.

Az idei kulcsi gyermekhorgászversenyen a mennyiségi rekordot Csusz Gergő állította fel, összesen 111 halat fogott, Belusán Zsolt Dáriusz pedig a legnagyobb halat fogta ki a versenyen.

A verseny díjkiosztása közben már készült a finom sült hal, ez valamint néhány száz palacsinta volt a résztvevők ebédje.

A szervezők már az augusztusi felnőtt maratoni horgászversenyre készülnek, találkozzunk ott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában