szavazzon!

2021.04.15. 07:27

Tíz híd közül választhatjuk ki az év hídját

A Magyar Közút honlapján található linken minden versenyben lévő hídról látványos képeket és rövid leírást is találnak.

Szolnok, 2013. április 28. Kerékpáros és járókelő halad a Tiszavirág hídon. A háttérben, az 1972-óta galériaként működő mór stílusú, Baumhorn Lipót tervei alapján 1899-ben épült zsinagóga. MTVA Fotó: Váli Miklós

Forrás: MTVA Fotó

Fotó: Váli Miklós

A Hidászokért Egyesület és a Közlekedéstudományi Egyesület az idén is keresi Az Év Hídját; ebben az évben tíz ívhídra lehet szavazni, többek között a Tisza-tónál lévő Eger patak feletti kerékpároshídra, a szolnoki Tiszavirág gyaloghídra vagy Mecseknádasdon a Varasdi völgy 30 méteres mélysége felett átívelő hídra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdai közleménye szerint a legtöbb szavazatot kapó híd elnyeri az Év Hídja Díjat, az eredményhirdetésre május 11-én a Közlekedési Kultúra Napján kerül sor.

Szavazni a Magyar Közút honlapján található linken lehet, ahol minden versenyben lévő hídról látványos képeket és rövid leírást is találnak az érdeklődők.

A nyertest május 11-én teszik közzé a www.akozlekedesikulturanapja.hu honlapon és az esemény hivatalos Facebook oldalán. A szervezők a szavazók között tíz darab hidakról szóló könyvcsomagot sorsolnak ki.

Borítókép: Kerékpáros és járókelő halad a Tiszavirág hídon Szolnokon, 2013. április 28-án. A háttérben, az 1972-óta galériaként működő mór stílusú, Baumhorn Lipót tervei alapján 1899-ben épült zsinagóga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!