Tevékeny és sikeres négy esztendő után van a DLSZ

2019.04.11. 20:00

Tisztújítást tartott a labdarúgó-szövetség

Szerdán a Campus étterem különtermében tartotta elnökségi ülését, és vezetőségválasztó közgyűlését a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Gróf András

A napirend első pontjaként először Kalácska András elnök számolt be a DLSZ elmúlt négy esztendő tevékenységéről, majd a bizottságok elnökei, és végül Petrás Gábor főtitkár értékelte az elmúlt időszakot.

Ezekből a beszámolókból kiderült, hogy az elmúlt négy év alatt több mint százötven kupát, őszi-tavaszi, nyári és téli bajnokságot szerveztek a kispályás labdarúgócsapatok számára. Ezeken a rendezvényeken évente csaknem ötezer játékos lépett pályára. Jelenleg ötven­nyolc együttes szerepel a különböző bajnokságban, továbbá hatvannyolc csapat vesz részt a gyermek és ifjúsági bizottság szervezésében az Ovi Foci, a Suli Foci és a Centrum kupa sorozatain, vagyis összesen százhuszonhat csapat sportol a DLSZ különböző rendezvényein. Új elemként indult el a szuperkupa, amely igazi presztízscsatákat hozott az elmúlt években. A futsalbajnokság elindítása is látványos lépésnek bizonyult, amelynek idén volt igazán látható az eredménye.

Továbbra is Petrás Gábor (b) lesz a főtitkár, Hingyi László és Tóth Imre pedig elnökségi tag Fotó: DLSZ/Ihász Martin

Kiemelt feladat volt a DLSZ Aréna, valamint a hozzá vezető lépcsősor felújítása. Jelentős lépés volt a Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisába való bekerülés, annak mintaszerű és példaértékű kezelése, amit Kovács József végez. A sport mellett fontos a karitatív tevékenység is a DLSZ számára. A Carissa Kupa vagy éppen az Akarat Ereje kupa által az elmúlt négy évben több mint tízmillió forinttal segítették a helyi intézményeket, rászorultakat. Ezenkívül folyamatosan támogatják a városi iskolákat sporteszközökkel. Több innovációs feladatot is sikerült megvalósítani azért, hogy egy olyan szövetség működjön Dunaújvárosban, ami nemcsak és kimondottan a kispályás labdarúgó-bajnokságról, vagy éppen aktuális kupákról szól, hanem egy erős egységről is.

Ezután a jelölő bizottság ismertette az 58 szavazásra jogosult által leadott személyek listáját. Kiderült, egy csapat határidőn túl adta le a jelölő lapot, amely így érvénytelen lett. A regnáló elnök, Kalácska András mellett még Tapaszi József kapott egy jelölést. A közgyűlés nyílt szavazással egyhangúlag Kalácska Andrásnak szavazott bizalmat. A főtitkári pozícióra csak Petrás Gábor kapott jelölést, így az ő esetében formalitás volt a szavazás. A kilenc elnökségi tag pozíciójára tíz jelölés érkezett. A meglévő tagok mellett Karmacsi Tamás is kapott jelölést. A titkos szavazást követően ebből a körből Strausz Tamás került ki.

A következő négy év összetétele

Az előttünk álló négy esztendőben a következő összetételben dolgozik majd a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Elnök: Kalácska András. Főtitkár: Petrás Gábor. Elnökségi tagok: Fekete Mihály, Futó János, Hingyi László, Karmacsi Tamás, Mészáros István, Márton László, Tóth Imre, Vigh György, Viszokai László. A különböző bizottságok elnökei a beszámolójukat követően jelezték, hogy hasonló összetételben vállalnák a további munkát, így valószínű, hogy ezeken a területeken sem lesz számottevő változás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában