egészség

2018.09.20. 13:11

Tinisztárok kampányolnak a méhnyakrák megelőzéséért

A HPV (humán papilloma vírus) számos más betegséget is okozhat, ezért az oltást felnőttkorban is érdemes beadatni.

Tinisztárok kampányolnak a méhnyakrák megelőzéséért a közösségi médiában a Mályvavirág Alapítvány felkérésére – mondta el Sallai Krisztina, az alapítvány kuratóriumi tagja az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Az alapítvány azért kereste fel a fiatal sztárokat, hogy próbáljanak saját korosztályukhoz szólni, elérni, hogy foglalkozzanak a témával és minden családban közös döntés szülessen az HPV elleni oltás beadásáról, amit minden hetedikes lány ingyenesen igényelhet Magyarországon – fűzte hozzá.

Elmondta: a felkért sztárok nyitottan kezelték a témát, a kampány sikerességét az is mutatja, hogy nagyon rövid idő alatt, majdnem százezer lájkot és több mint ezer kommentet kaptak a videók.

A méhnyakrák kialakulásáért az esetek döntő többségében a HPV (humán papilloma vírus) felelős, amely számos más betegséget is okozhat, ezért felnőttkorban is érdemes beadatni. A férfiak is lehetnek hordozók, éppen ezért az oltás nekik is ajánlott – fűzte hozzá Sallai Krisztina.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!