Kulcson

2019.09.25. 17:00

Szüreti felvonulás és bál lesz

Az ősz beköszöntével idén is elérkezett a szüret és az ezzel járó bálok és mulatságok ideje.

Török Tímea

Monor, 2018. szeptember 6. Szüret a monori Lukácsy pincészet szõlõültetvényén 2018. szeptember 6-án. Az Európai Bizottság idén februárban oltalom alatt álló eredetmegjelölést hagyott jóvá a monori régióban termelt borokra. A jóváhagyás a Monor, vagy Monori név alatt termelt fehér-, vörös- és rozéborokra, és az azokból készült küvékre vonatkozik. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Most sem maradnak program nélkül hét végén a kulcsiak, hiszen az immár hagyományos szüreti bált és felvonulást szombaton rendezik meg. A szervezők várnak minden érdeklődőt a faluház mögötti térről 12 órakor induló szüreti felvonulásra és a 19 órakor kezdődő szüreti bálba. Ennek helyszíne idén is a kulcsi Fekete István Általános Iskola zeneterme lesz. A talpalávalóról a Kovács Duó gondoskodik. A belépőjegyek akár már elővételben is megvásárolhatók a kulcsi faluházban.

A nagyszabásúnak ígérkező felvonulás a tervek szerint több mint húsz helyen áll meg, de még várják traktoros, lovas kocsis, lovas felvonulók, és a felvonulókat megvendégelő porták jelentkezését, valamint tombola-felajánlásokat is.

Akik szeretnének népviseletbe öltözni, azoknak lehetőségük van ruhák bérlésére. Minden további információ a kulcsi faluházban Dienes Annamáriánál elérhető.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!