Ország-világ

2020.10.25. 13:30

Szlávik János elmondta, milyen immunerősítő hatású szereket ajánl most

A hűvösebb évszakban aktuális vitaminpótlás idén még nagyobb jelentőséggel bír: a koronavírus elleni védekezésben is fontos, hogy mivel erősítjük az immunrendszerünket.

Budapest, 2020. április 22. Szlávik János infektológus fõorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében Budapesten 2020. április 22-én. A kórház látja el elsõdlegesen a koronavírusos betegeket. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Dél-pesti Centrum kórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa felhívta a figyelmet az általában immunerősítő hatású szerek – a C- és D-vitamin, a cink és a szelén – szedésének fontosságról, hozzátette, hogy napi 2000-3000 egység D-vitamin bevitele nagyon sokat segíthet a koronavírus elleni védekezésben – írja az MTI.

Az influenza elleni oltás fontosságáról azt mondta: amennyiben a rizikócsoportba tartozó embereket – a gyermekeket, a kisgyermekeket, a várandós nőket és az idős, beteg embereket – beoltják influenza ellen, panaszok jelentkezése esetén az orvosok nagy valószínűséggel el tudják különíteni az influenzás és koronavírusos betegeket.

A felső légúti tünetekben szenvedőknek azt javasolta, hogy háziorvosuktól kérjenek otthoni koronavírus-tesztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!