felfedezés

2020.06.30. 13:50

Szerdától újra Kajla kutya nyomába eredhetnek a gyerekek

Ismét elindul az alsó tagozatosoknak szóló turisztikai program.

Forrás: Szentkirályi Alexandra / Facebook

Július 1-től idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

A magyar turizmus teljesítménye 2010 óta folyamatosan nőtt, úgy tűnt, hogy 2020 lesz a legjobb év, azonban a koronavírus- járvány miatt két hét alatt veszélybe került. A járványhelyzet után a turisztikai ágazat a kormány gyors intézkedéseinek köszönhetően életben maradt, de igazán újraindítani csak együtt tudják a szereplők

- hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a programot beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy ezért is van szükség az ilyen kezdeményezésekre.

Elmondta, hogy a program alapját adó Kajla útlevélben a gyerekek pecsétet gyűjthetnek, útvonalat tervezhetnek, és az élményeikről is beszámolhatnak.

Országszerte több mint 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. Az útlevéllel a gyerekek ingyen utazhatnak a MÁV és a GYSEV vonalain, valamint a BAHART és a MAHART egyes járatain augusztus 31-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!