Generali Night Run Budapest

2020.08.02. 08:51

Riói olimpikon nyerte az éjszakai budapesti futóversenyt

Csere Gáspár nyerte meg szombat éjjel a Generali Night Run Budapest futóverseny félmaratoni távját.

Budapest, 2020. augusztus 2. Résztvevõk a Generali Night Run Budapest futóversenyen a Friedrich Born rakparton 2020. augusztus 1-jén. A hetedik alkalommal megrendezett prémium kategóriás versenyre 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, illetve az idén 150 éves Magyar Tûzoltóság 150 tagja is ott volt a rajtzónában. A háttérben a Lánchíd. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A szervezők tájékoztatása szerint

a 28 éves hosszútávfutó 1:07:13 órás idővel ért célba

a hetedik alkalommal megrendezett viadalon, amelynek központja a Várkert Bazár volt, és az útvonal érintette többek között a pesti rakpartot, áthaladt az Alagúton, és átvezetett a Budai Várnegyeden is.

A versenyen több mint 4500-an indultak,

az egyéni indulók 6 vagy 9 kilométeren – fejlámpás és jelmezes bulifutamon is -, illetve félmaratonon vehettek részt, utóbbi távon váltóban is.

Az eseményre 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, illetve az idén 150 éves Magyar Tűzoltóság 150 tagja is ott volt a rajtzónában.

A névadó Generali idei sporteseményeinek fókuszában a „The Human Safety Net” nevű kezdeményezés áll, amellyel a koraszülött babáknak és családjaiknak nyújtanak segítséget.

Borítókép: résztvevők a Generali Night Run Budapest futóversenyen a Friedrich Born rakparton 2020. augusztus 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!