kimagaslóan jó eredmény

2019.06.01. 11:30

Remekelt a kulcsi és a lorántffys csapat

Enyingen rendezték meg május 28-án, kedden az idei év felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyének megyei döntőjét.

Körmendi Erzsébet

dav

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetéhez tartozó csapatok kimagaslóan jó eredményt értek el.

A Fejér megyei próbatételen az elméleti feladatlap után a gyarkolatban öt kár­esemény helyszínén bizonyították rátermettségüket az életmentők – vizsgálták az életfunkciókat, ezután a sérülések keresése, ellátása, rögzítése következett, miközben persze egy mentőhívást is imitálniuk kellett. Súlyos autóbaleset, valamint késelés sérültjeivel ugyanúgy foglalkozniuk kellett a csapattagoknak, mint a lépcsőn legurult takarítónővel.

Szabályos oldalfekvésbe kellett fordítani ezt a sérültet Fotó: feol.hu

Felnőtt kategóriában I. helyezést ért el a Dunai lányok (Kulcs) csapata. Tagjai: Fejes Brigitta, Kaiserné Gödöny Erzsébet, Radnó Józsefné, Doma Mónika, Létay Ildikó. A kulcsi lányok tavaly is bejutottak a döntőbe és remekül szerepeltek. Ifjúsági kategóriában I. helyezést ért el a Lorántffy szakközépiskola Lifeguard elnevezésű csapata. Tagjai: Papp Gréta, Verbóczki Kolos, Papp Tímea, Srauf Dominika, Soós Vanessza. Gyermek kategóriában IV. helyezett lett a Széchenyi István Gimnázium Zöldek csapata. Tagjai Botka Attila, Fábián Réka, Hajdu Luca, Kormos Anna, Breznyán Virág.

A kulcsi és a lorántffys csapat jutott tovább a szeptemberi országos döntőbe.

A kulcsi és a lorántffys csapat tagjai Feth Katalinnal (jobb hátul) a Vöröskereszt területi vezetőjével Fotó: Vöröskereszt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában