Dunaújváros

2019.06.03. 14:00

Pünkösdi ajándék hangszeres zene

A pünkösdre hangolódást is segítette a Sándor Frigyes zeneiskola péntek esti koncertje az evangélikus templomban.

Balla Tibor

A házigazda jogán Selmeczi Géza evangélikus lelkész köszöntötte a jótékonysági koncert zeneszerető közönségét, magasztalva a zene éteri magasságokba emelő képességét. Mint mondta, a zene természetfeletti kapcsolatot hoz létre az emberek között. Amikor zenét hallgatunk, akkor eltűnnek közöttünk a különbségek, mindannyian egyformák leszünk, és eggyé válunk a zene hallgatásában – fogalmazott.

A Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány javára tartott jótékonysági koncerten tizenöt hangszeres műsorszámot kínáltak a zeneértő hallgatóságnak, többek között Gluck, Pachelbell, Bach, Petrov, Telemann, Glinka, Grieg vagy Moszkovszkij tollából. Az est folyamán megmutatta a zeneiskolában oktatott szinte minden hangszeres szak tanára valamely tanítványával egyetemben, hogy a tanulási folyamat szakaszaiban hová lehet eljutni kitartó, szorgalmas munkával. A mester-tanítvány duók mellett nagyobb hangszeres csoportok is felléptek. A szervezők a kitűnő szerkesztési elvnek köszönhetően a végére hagyták a „mazsolát”, Pálinkás Eszter, Orgovány Zoltán, Tángli Mirtill, Burkovics Márton, Hajdu Petra, Móricz Maja Virág és Fodor Fanni már egészen érett hangszeres tudásról adott számot, a műsor utolsó harmadában már felhőtlen koncertélményben lehetett része annak, aki jelenlétével támogatta a zeneoktatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában