egymás segítése

2019.05.07. 09:00

Pártatlanság, emberiesség

Holnap lesz a vöröskereszt nemzetközi napja.

Tóth Alexandra

A világnapot Henri Dunant születésnapján tartják világszerte, ő volt ugyanis az a svájci üzletember, aki 1859-ben lakossági közreműködés mellett megszervezte a solferinói csatatéren a sebesültek ellátását.

Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy életet mentsen Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A világnap 1949 óta minden május 8-án lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjunk azoknak a szakembereknek, akik a szervezet fennállása óta emberek millióinak segítettek. A szervezet legfőbb alapelvei között szerepel a pártatlanság, az emberiesség, önkéntesség, egyetemesség. Ezeknek értelmében a szervezet tagjai háborúban és békében, minden szubjektivitást nélkülözve tevékenykednek és nyújtanak segítséget, de működésükhöz tartozik a nagy tömegeket érintő természeti katasztrófák: földrengés, árvíz, tűzvész áldozatainak szervezett egészségügyi és anyagi támogatása.

A Magyar Vöröskereszt tevékenységi körébe tartozik a teljesség igénye nélkül a véradók toborzása, az önkéntes ápolók, elsősegélynyújtók képzése vagy az egészségügyi felvilágosítási munka elvégzése a lakosság körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában