Járvány

2020.05.29. 11:20

Online rendez gyermeknapot az Ökumenikus Segélyszervezet

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez alkalmazkodva idén online rendez gyermeknapot pénteken az intézményeiben élő gyermekek számára az Ökumenikus Segélyszervezet; a rendezvényhez kapcsolódóan pénzadományokat is gyűjtenek – közölte a szervezet pénteken

Budapest, 2011. május 29. Buborékfújót próbál ki egy kislány a Vidámpark területén a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat és a Fõvárosi Önkormányzat közös, 21. alkalommal megrendezett gyermeknapi rendezvényén a Városligetben május utolsó vasárnapján. A szervezõk közel száz helyszínen ingyenes programokkal várják a gyerekeket. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Pénteken a segélyszervezet budapesti központjából közvetített online rendezvény programját Wolf Kati zenés-táncos műsora, Barna Zsombor bábelőadása, Badár Tamás bűvészprodukciója és Nagy Ervin meseolvasása színesíti.

A programok közül az énekesnő által vezetett online videoklip-forgatás interaktív lesz, de

a többi művész is bevonja a miskolci, orosházi, kastélyosdombói és olaszliszkai intézményekből interneten bekapcsolódó mintegy 50 rászoruló gyermeket.

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor elnevezésű kampányához, amelynek keretében az

országszerte több mint 2000 rászoruló gyermeket segítő Kapaszkodó programra gyűjtenek pénzadományokat.

A május közepén indult akciót a www.segelyszervezet.hu oldalon online lehet támogatni, de ott megtalálható a segélyszervezet adomány számlaszáma is, ha valaki banki utalással szeretne csatlakozni az összefogáshoz.

A tájékoztató idézi Gáncs Kristófot, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy a szervezet kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy kapaszkodót nyújtson a nélkülöző gyermekeknek. Több mint 2000 rászoruló gyermeket segítenek rendszeresen egész évben, de ehhez az adományozók támogatása nélkülözhetetlen.

„Az összefogásra, a pénzadományokra most nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen a járvány következményei miatt sok gyermek és család került még nehezebb helyzetbe”

- emelte ki a kommunikációs igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!