életmentő

2018.12.27. 15:00

Növekszik a véradók száma

Öt éve tartó negatív trendet sikerült megfordítani idén.

Budapest, 2018. május 14. Egy férfi vért ad az Országos Vérellátó Szolgálat megújult Karolina úti véradóterének átadásán 2018. május 14-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az Országos Vérellátó Szolgálatnál kiemelten fontosnak tartják azok megszólítását, akik még nem adtak vért, és minél nagyobb arányban használják ki ezt a fajta segítségnyújtást, amire a nőknek évente négyszer, a férfiaknak pedig öt alkalommal van lehetőségük mondta Bayerné Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója az OVSZ csütörtöki sajtótájékozatóján.

Nagy Sándor, a vérellátó szolgálat szakmai főigazgató-helyettese kifejtette, az év elején azt a célt tűzték ki, hogy felére csökkentsék a véradók öt éve tartó lemorzsolódását, ezt azonban sikerült jelentősen túlszárnyalniuk, az év vége előtt néhány nappal úgy tűnik ugyanis, hogy a 2017-esnél többen adnak majd vért.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár ugyanitt arra hívta fel a figyelmet, hogy sokak élete múlik az önkéntes véradáson. A kabinet képviselője ezért minden véradónak köszönetet mondott, külön kiemelten azoknak, akik az ünnepi időszakban is vették a fáradtságot a segítségnyújtásra.

Az államtitkár minden felnőtt kor előtt álló fiatalnak azt kívánta, minél hamarabb éljék át, milyen érzés saját vérükkel is segíteni beteg társaikon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!