Jótékonyság

2020.12.15. 16:57

Németországban is gyűjtenek a Mikulásgyárnak

Németországban 21 helyszínen gyűjtenek a Mikulásgyár karitatív akció számára.

Ajándékokat válogatnak a MikulásGyár karitatív akció adománygyűjtő sátrában a budapesti Millenáris Parkban 2018. december 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Az akciót többségében olyan vállalkozások támogatják, amelyeknek tulajdonosai magyarok. A Mikulásgyár nemzetközi akciójához csatlakoztak azok a magyar szervezetek is, amelyek az ott élő magyarságot fogják össze, ilyen például a Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége, a Müncheni Családok Klubja és a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület közölte a Mikulásgyár kedden.

Az akciót a külföldön élő magyarok online rádiójával (RadioHello.de) közösen szervezi a Mikulásgyár. A kampányhoz német nyelvű rádiós reklámot is készítettek, amelyet több más rádiónak is eljuttattak.

Itthon a Mikulásgyár december 20-ig várja az adományokat 24 helyszínen. A rászorulóknak most leginkább tartós élelmiszerre, tisztálkodási és fertőtlenítőszerekre van szükségük, használtcikk-felajánlásokat a járvány miatt idén biztonsági okokból nem fogadnak idézi a közlemény a MikulásGyár tulajdonos-főszervezője, Zsolnai Endre szavait.

Borítókép: ajándékokat válogatnak a MikulásGyár karitatív akció adománygyűjtő sátrában a budapesti Millenáris Parkban 2018. december 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!