Fizikális és mentális egyensúly

2020.03.01. 09:56

Négy tanács, hogy jól érezze magát a munkahelyén

Életünk során átlagosan tízezer napot töltünk a munkahelyünkön, sokunk irodában, a számítógép előtt görnyedve teszi mindezt.

Forrás: Pixabay

Túlórázunk, folyton rohanunk, alig vagyunk otthon, nincs időnk sem edzeni, sem kipihenni magunkat. Könnyen felborul fizikális és mentális egyensúlyunk, miközben jó közérzetünk is odalesz. Hacsak nem teszünk aktívan a fentiek ellen írja a Diéta és Fitnesz, amely tanácsokkal segít, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön.

Munka előtti edzés

Érdemes egy órával hamarabb felkelni azért, hogy elmenjen futni egyet, vagy meglátogassa az önhöz legközelebbi edzőtermet. Testmozgás után sokkal frissebb lesz egész nap, és a munkáját sem fogja annyira stresszesnek érezni.

Álljon fel és sétáljon!

Óránként egyszer mindenképp álljon fel a székéből, nyújtózkodjon és tegyen egy kört az irodában. Ezek remek alkalmak elmenni egy pohár vízért, sétálni az udvaron és kiszellőztetni a fejünket.

Üljön át fitneszlabdára!

Ha már nagyon kényelmetlen a széke, akkor dolgoztassa meg a derekát és üljön a labdára. Az a fontos, hogy egyenes háttal üljön, illetve az alsó és a felső lábszára, valamint a lába és a törzse is 90 fokos szöget zárjanak be egymással.

Ha beteg, irány az ágy!

Ha rossz a közérzete, felment a láza, akkor semmiképp ne menjen be a munkahelyére! Ha van rá lehetősége. és még nem döntött le teljesen a nátha, akkor feküdjön le a kanapéra, tegye maga mellé a laptopot és a forró teát, és így küldje el a legfontosabb e-maileket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!