hiányzik a Mikuláshoz méltó asztal és a szék

2019.11.23. 10:00

Mikulásház: sokat dolgoztak, hogy ma kinyisson

A mennyből a pokolba kerültek a nagykarácsonyi Mikulásház üzemeltetői.

Balogh Tamás

Hétfőn reggel még a tűz pusztított a falak között, délre már megszületett a terv: szombaton újra nyitunk! Komolyan gondolták, odatették magukat, és mára megcsinálták! Reggel kilenctől újra várják a vendégeiket.

Nagy Zoltán, a Mikulásfalva üzemeltetője egy sikertörténetről számolhatott be:

– A 19-re lapot húztunk és be is jött a kettes, elkészültünk a felújítással. A stábunkból mindenki többet dolgozott, mint amennyit szeretett volna, így időre végeztünk a festéssel-mázolással, a véget nem érő takarítássorozattal. Nagyon elfáradtunk, de látva az újjászületést, azt mondhatjuk, hogy megérte.

Nagy Zoltán és segítői, a nagykarácsonyi emberek hatalmas munkát végeztek
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

– Bár szerettük volna, de nem sikerült a régi látványt újra teremteni. Egy kis újítással, a Mikulás mögötti és a meseszoba falai új festményekkel gazdagodtak. Kényszerűségből, a füstszaga miatt a díszítéseinktől is meg kellett válnunk. Hat köbméternyi anyagot szállíttattunk el. Helyettük kétszáz méter girlandot, ugyanannyi lámpafüzért, nyolc darab új fenyőfát hoztunk. Természetesen hatalmas munkát végeztek az itteni emberek. Még hiányzik a Mikuláshoz méltó asztal és a szék, amik a tűz martalékává váltak. Ezeknek a beszerzéséhez segítséget kérünk az olvasóktól. A sok érdeklődő, a Mikulás szeretetére vágyó kisgyerek várható öröme motivált bennünket, nem akartunk csalódást okozni nekik. Pénteken késő estig még bőven lesz tennivalónk, de szombaton reggel kilenctől az összes manókkal együtt készen állunk a csillogó szemű vendégeink fogadására – tette hozzá Nagy Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában