hasznos tippek

2019.07.30. 08:29

Miért ne viseljünk 100%-ban pamutruhát az edzésen?

A jól megválasztott sportruházat hozzájárul az edzés sikeréhez, hiszen az, hogy mit viselünk, befolyásolja a teljesítményünket, sőt esetenként még az egészségünkre is hatással van. Nézzük, mit ne vegyünk fel, ha edzeni indulunk!

Forrás: Shutterstock

A Diéta és fitnesz arról ír, milyen ruhadarabokat érdemes elkerülni, ha edzőterembe készülünk.

100% – ban pamutból készült ruha

Persze a pamutpólókban és -nadrágokban kevésbé „büdösödünk”, mint a szintetikus sportruházatban, de a pamut elnyeli az összes verejtéket és egy idő után úgy érezzük, mintha nedves törülközőt viselnénk. Ráadásul minél tovább van rajtunk a nedves ruha, annál valószínűbb, hogy baktériumok telepednek meg benne.

Kopott cipő

Az edzőcipőket az igénybevételtől függően 1-1,5 év után érdemes lecserélni. Biztos, hogy újat kell vásárolnunk, ha kilyukadt, ha a talpa elkopott vagy bármilyen más nyilvánvaló jele van az elhasználódásnak. A kopott cipők egyébként nem biztosítják a megfelelő védelmet az izmoknak és inaknak, így gyakoribb lehet a sérülés.

Merevítős melltartó

Sportoláshoz csakis sportmelltartót válasszunk! Ha nem védjük a kebleinket, egy idő után a mellszövet megnyúlik, károsodik, és ez mellkasi, illetve hátfájdalomhoz vezethet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!