drónfotók

2019.04.19. 16:00

Madártávlatból a táj

Vaszócsik Kristóf tíz éve készít fotókat. Eleinte a mobiltelefonnal próbálkozott, majd egy kompakt gépet vásárolt. Ezt egy jótékonysági felhívás keretében elajándékozta.

duol.hu

A következő lépés egy drón volt, amivel ipari felvételeket készített. Jelenleg egy komoly drónnal és Canon tükörreflexes fényképezőgéppel készíti a képeit, a felszerelését folyamatosan frissíti.

Milyen témákat szeretsz fényképezni?

 

Több felkérést kaptam már újszülött fotózásra, de a kedvenc témám a természet. A természet a legcsodálatosabb művész. Nem létezik két ugyan olyan kép. Szeretek a természetben kirándulni, ezért adja is magát a dolog, hogy a hátamra veszem egy autó árát képviselő felszerelést, ami mellesleg 25kg-ot nyom, és útra kelek. Előfordul, hogy annyira elmélyedek a természet szépségeiben, hogy elfelejtem a gépeket elővenni. Igyekszem minél szebb képekben megörökíteni a helyet, ahol járok. Néhány képet fel szoktam rakni a Facebook oldalamra is, amiket annyira jónak találok, hogy másokkal is megosszam.

Szélesebb körben is bemutattad már a képeidet?

Kiálításom még nem volt, de igazából még nem is gondolkodtam ilyenen. Sajnos még nem vagyon azon a szinten, hogy kiállítást nyissak.

Kitől tanulod a fotózást?

Több fotós youtube csatornáját követem, ahonnan sokat lehet tanulni. Egyet emelnék ki, aki számomra példakép értékű, mind emberileg, mind pedig a munkássága. Ő pedig nem más, mint Jancsó Gergely. Manapság már mindenki a neve mellé biggyeszti, hogy “photography”, de nagyon kevesen vannak akik valójában igazi fotósok. Egy képet nem “elkattintani” nehéz, hanem megtalálni a megfelelő komponálási szöget, valamint a nyers képet kidolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában