Másodfokú a hőségriasztás

2019.08.12. 08:00

Ma 11 és 15 óra között lehetőleg húzódjanak az árnyékba!

Ma tetőzik a kánikula. A meteorológusoktól hallani lehetett a hét végén olyan megállapítást is, amely szerint: a hétfő, vagyis a mai lesz az év legmelegebb napja.

duol.hu

Fotó: LI

Szinte zavartalan napsütésben 34-38 fok közötti maximumokat mérhetünk, de a déli országrészben helyenként megközelítheti a hőmérő mutatója 40 fokot is.

Szombattól hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tiszti főorvos – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Kérik a lakosságot, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A szabadtéren dolgozók és a fesztiválokon szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen. A legmelegebb, 11 és 15 óra közötti időszakban lehetőség szerint húzódjanak árnyékba. Érdemes ilyenkor több órát légkondicionált helyiségben tartózkodni. Az autósokat is fokozott óvatosságra intik. Kiemelték továbbá, hogy ne hagyják a gyermekeket, állatokat a tűző napon parkoló autóban.

Igyanak sok vizet, kerüljék a cukortartalmú üdítőket
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában