EGY ELJEGYZÉS MEMENTÓJA

2019.10.07. 19:00

Lánykérés volt az előszállási szüreti felvonuláson

Számvetéssel kezdünk: körülbelül egy tucatnyi lovaskocsi, több mint húsz csikós, valamint közel száz táncos fiatal vagy éppen nosztalgiázó „veterán” indult útnak szombaton Előszálláson.

Szanyi-Nagy Judit/FMH

Mindezt Tábiné Nyúl Gabriella szervezőtől tudjuk, aki azt is megírta: elképzelhető, hogy az idei rendezvénnyel történelmet írtak a településen. Ugyanis a bírónét, Újhegyi Alexandrát az idei felvonulás keretében jegyezte el kedvese, Régi Zoltán. A beszámoló szerint a szervezőket is váratlanul érte a megható pillanat, amelyet követően a bíró és a bíróné immár vőlegényként és menyasszonyként folytatta útját.

A rendezvényről a továbbiakban a köszönet hangján szólt a szervező:

„A kisbíró Mészáros Bálint volt, aki mindvégig nagy lendülettel újságolta el, mi történt a faluban az elmúlt egy évben. Köszönöm szépen mindenkinek, aki részt vett a hetekig tartó szervezésben és a rendezvény lebonyolításában. Horváth Istvánnak, aki segített a lovaskocsisokat és csikósokat összehívni eme jeles napra, a polgárőrségnek és a rendőrségnek, hogy biztosították az útvonalat. Simon Lászlónak és Szuszits Bélának, hogy napközben hősiesen mulattattak bennünket, Madár Lászlónak és Kiss Gábornak, hogy vitték a zenekart, Farkas Imre polgármester úrnak és az önkormányzatnak, a szponzorainknak, hogy támogatták a rendezvényünket, vendéglátóinknak a roskadásig telt asztalokat, amikkel vártak bennünket az egyes megállók alkalmával.

Ilyenkor bebizonyosodik, amit mindig is mondani szoktam, hogy az összefogás csodákra képes. Köszönöm a szomszédos falvakból érkezőknek, hogy eljöttek hozzánk, és részvételükkel emelték a rendezvény hangulatát, színvonalát. A szakácsuramnak, Takács Sándornak a finom vacsorát, és kis kuktáinak, a Hagyományőrző Nyugdíjas Klubnak, az újonnan alakult Ifjúsági Klubnak és annak a pár, közösségszolgálatot teljesítő fiatalnak a segítséget, akik 300 főre főztek, terítettek a szüreti bálon. Horváth Csabának, hogy hajnalhasadtáig húzta a talpalávalót a legkitartóbbaknak. Jövőre, veletek, ugyanitt!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!