Kihívás Napja

2021.05.16. 09:00

Küzdelem a legsportosabb munkahely vagy tanintézmény címért

Az idén a legsportosabb munkahely vagy tanintézmény címért mérhetik össze teljesítményüket a Kihívás Napja alkalmából a versengést kedvelő dolgozók, valamint óvodások, iskolások és egyetemisták.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) emlékeztet rá, hogy a „sok mozgással, örömteli sportolással, ötletes és színes erőpróbákkal tarkított, ingyenes eseménysorozatnak” a célja az együtt végzett sporttevékenységeken keresztül építeni a közösségeket és mozgásra, egészséges életmódra ösztönözni a résztvevőket.

A Masport május 26-i rendezvényére – melynek Ugorjuk meg együtt! a szlogenje – május 20-ig várják a tanintézmények jelentkezéseket a szervezők. A nevezők részletes programtervet készítenek arról, hogy milyen, legalább 15 perces pulzusnövelő mozgásokkal vesznek részt a megmérettetésen. Az első három, legtöbb sportaktivitást végző intézmény nagyértékű sportszerutalványt nyer. A szlogen szellemében egy ugróköteles kihíváshoz is lehet csatlakozni.

A munkahelyek kategóriájában több mint 200 csapat nevezett. A munkavállalókból álló három-nyolc fős együtteseknek április 28. és május 26. között minél több, legalább 30 perces pulzusnövelő testmozgást kell végezniük alkalmanként és a teljesítményeket rögzíteni egy online edzésnaplóba. A Kihívás Napján derül ki, hogy melyik munkahelyi csapat volt a legaktívabb és kié lesz a Magyarország Legsportosabb Munkahelye cím és az ezzel járó serleg.

Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak, amely 1982-ben Kanadából indult.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!