Czere József és Horváth Benedek elismerést kapott Kulcson

2019.08.23. 17:30

Különleges evezőlapát a polgármesteri ajándék

Czere József és Horváth Benedek, a két kulcsi sportoló az elért kiemelkedő sport­eredményeiért kapott elismerést Kulcs polgármesterétől az augusztus huszadikai ünnepségen. Jobb Gyula így köszönte meg a sportolók Kulcsért végzett munkáját, azt, hogy jó hírét viszik a településnek.

Török Tímea

20190820 Kulcs Augusztus 20-i ünnep Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A kiváló sportolók ezúttal nem egy újabb medált, vagy serleget kaptak ajándékba, hanem a kulcsi csónakház egy-egy antik evezőjét, névre szólóan feliratozva.

Czere József nem tudott részt venni az ünnepségen, mert éppen versenyre készül. Az ő lapátja még várja, hogy a helyére kerüljön. Czere József gyerekkora óta sportol. Bár a szülei nem sportoltak, de ő mégis így van kódolva. Neki mindenhova előbb kell odaérni, enélkül nincs versenyzés. A kulcsi sportember sikeres kajakedzőként tevékenykedett.

Czere József naponta vízen van

A Dunaferr SE edzője volt 20 évig. Szép eredmények közül nehéz bármelyiket kiemelni, de az egyik legkülönlegesebb egy diákolimpiai győzelem Kecskeméten, ahol egyik versenyzője a korosztályánál egy évvel idősebbek között nyert. A Dunaferrnél abbahagyta az edzősködést, de a gyerekek jöttek vele. 1994 óta masters versenyeken indul. Mind a három színű éremből gyűjtött már be jó néhányat. Minden nap a vízen van, már minimum kétszer körbe evezte az Egyenlítőt.

Horváth Benedeknek (b) örömmel adta át az ajándékul készíttetett antik evezőt Jobb Gyula polgármester
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Horváth Benedek Kulcson él családjával. Legfrissebb sikerei az országos bajnokságon elért eredményei, ahol az ifjú kenus 200 és 1000 méteren egyaránt harmadik lett, ötszázon másodikként végzett, amíg a négyezer méteres távot megnyerte. Az év 52 hétből 50 munkával telik számára, gyakran napi két edzéssel. 4,85 átlaggal zárta az iskolaévet. 2018-ban a Kolonics György Alapítvány pályázatán, ahol a sport- és tanulmányi eredmények is számítanak különdíjasként elnyerte a Jövő Reménységei program ösztöndíját. Szeretne kijutni olimpiára, és világbajnokságon jó helyezést elérni. Az eddig elért eredményei motiválják. Az ifjú sportember ma már egyértelműen tiszteletet parancsoló sportsikerein túl, nagyon szerény és szimpatikus, igazi fiatal példa társainak. Az elismerés átadása alkalmából elkísérte az egész családja, hiszen mindnyájan Kulcson élnek. Majd az ünnepélyes ceremónia után részt vett a XXIII. KUPAC emléktúrán.

– A sport közel áll hozzám, mindig elismeréssel vagyok a teljesítmény iránt. Gratulálok az elért sikerekhez és köszönöm, amit Kulcsért tesznek, hogy továbbviszik a település jó hírét határon innen és túl is. Külön megköszönöm és kiemelem a díjazottak példaértékű életét, amellyel a teljesítményeiken túl pozitív példák minden kulcsi számára – tette hozzá Jobb Gyula, Kulcs polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában