séta

2019.06.30. 16:00

Komoly kihívás

Ismét megnyitotta kapuit a Séta tábor, és a média iránt érdeklődő fiatalok lepték el a Sobri Jóska kalandparkot, mely már évek óta ad otthont a rendezvénynek.

Horváth Florencia 

Idén harmadik alkalommal van szerencsém részt venni, következzen hát egy kis betekintés az előadásokba egy visszatérő szemével.

A háromnapos sorozatos előadások és vetélkedők már az első nap komoly kihívás elé állítottak bennünket, ugyanis Halász Sándor a filmek hangjának rögzítésébe és a szinkronizálás tudományába vezetett be minket. Miután közösen megbeszéltük az e téren korábban már megszerzett ismereteinket, élményeinket és megtekintettünk részleteket az Ének az esőben című klasszikusból, csoportokra osztottak bennünket a szervezők. Azt a feladatot kaptuk, hogy három lehetőség közül válasszunk egy-egy filmrészletet, melyeket hang nélkül, teljesen némán kaptunk meg és nekünk kellett zörejeket, zenét és párbeszédet felvenni hozzá. Nyikorgó ajtókat és falépcsőket kerestünk, amelyeken jól dobban a léptünk, hogy minden élethűen hangozzon. A csapatunk először megbeszélte a koncepciót, majd zenéket töltöttünk le, aztán nekiálltunk rögzíteni a hangokat. Papírlapokat zörgettünk, hűtőszekrényajtót nyitogattunk, párbeszédet írtunk a jelenethez.

Halász Sándor a fi lmek hangjának rögzítésébe és a szinkronizálás tudományába vezetett be minket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Azt hiszem ez a feladat megmozgatta a fantáziánkat, szükségünk volt a kreativitásunkra, nekem ez volt a kedvencem. Örülök, hogy minden évben új dolgokkal, feladatokkal és aktuális információkkal, hírekkel lepnek meg minket a szervezők és előadók.

Remélem, lesz még alkalmam jövőre is eljönni, hiszen a társaság is jó, minden évben remek, szoros barátságok köttetnek.

Horváth Florencia

Celldömölk, Berzsenyi Dániel Gimnázium

Címkék#séta tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában