séta

2019.06.25. 12:00

Kaland kaland hátán

Takács Fanni

Ahogy sok mese is tanítja, néha bátornak kell lennünk, ki kell lépnünk a komfortzónánkból és a külvilágban, távol az otthonunktól kalandokat keresnünk. Új emberek, helyek és kultúrák megismerése csak egy nagy kanál merészséggel és egy adag nyitottsággal lehetséges. Ezek a gondolatok sok táborozó fejében megfordulhattak az indulás előtti napokban.

kislőd Miután meghívást kaptam a Séta táborba egyszerre félve és izgatottan pakoltam a bőröndömbe. Vasárnap délelőtti érkezésem után, a kislődi Sobri Jóska Kalandparkban kicsit megszeppenve búcsúztam a szüleimtől, hisz soha nem vettem részt olyan eseményen, ahol senkit sem ismertem a csapatból. A főépületben várakozás közben a körülöttem lévő idegenek nem is tűntek ijesztőnek, könnyen és gyorsan találtam új barátokat, akikkel az eltöltött idő folyamán beszélgetni tudtam.

Pachmann Péter fi lmvetítésével felkeltette az érdeklődésünket a média iránt Fotó: Hutvágner Botond

Az első napon az ebéd utáni előadásokat Pachmann Péter, az ismert televíziós műsorvezető kezdte izgalmas filmvetítéssel, amivel sikerült felkelteni az érdeklődésünket a média iránt. Ezután Jánossy Gábor bemutatta a médiapiac világát a számokon és az adatokon keresztül. Délután négy órától Halász Sándor kápráztatott el bennünket a Film és hang című interaktív előadásával. A nap legkülönlegesebb feladatát is tőle kaptuk, három néma filmrészletből egyet választva zörejeket, zenéket és dialógusokat kellett felvennünk hozzájuk. A csapatok elkészült, megvágott munkáit este közösen néztük meg és értékeltük. A fantasztikus alkotások többek szerint az Oscar-díj gáláján is megállnák a helyüket.

Éjszaka alvás helyett beszélgettünk, játszottunk vagy sétáltunk. A hétfő reggeli nehézkes ébredés és reggeli után újabb előadók érkeztek hozzánk. Elsőként a televíziós újságírás és az operatőri munka rejtelmeibe vezetett be minket Szauder Rita és Peka Roland egy kötetlen beszélgetés által. Folytatásként két régi táborozót, Juhász Bálintot és Rozmán Lackót hallgattuk meg, akik a médiában helyezkedtek el. A közvetlenségük miatt bátran mondtuk el a véleményünket a mai műsorokról, rádiókról, újságokról, és örültünk, hogy ilyen téren is kíváncsiak a tapasztalatainkra.

A szabad programunkat kihasználva kipróbáltuk a kalandpark játékait. Az esti befejező előadás után feszülten várjuk az utolsó napi sportvetélkedőt. Az idő ilyen élmények mellett sajnos nagyon gyorsan telik, így a búcsúzkodás hamar eljön, de mindenki reméli a viszontlátást.

Takács Fanni

Zalaegerszeg, Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Címkék#séta tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában