séta

2019.04.10. 13:00

Izgalmas új projekt a médiaszakkörön

Pannonos médiaszakkörünk filmet készített a DUE Médiahálózat által immáron 29. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára, megcélozva Az év diák-videóújságírója címet.

Vincze-Hajnal Blanka 9. - Pannon Oktatási Központ

Kisfilmünk ötletadójául szolgált Pachmann Péter novellája, a Szeretni Szarajevóban, amit Szarajevóban tett háborús újságírói látogatásának egy emlékéről írt. A forgatás napját ötleteléssel töltött hetek előzték meg, elég sokat változtattunk a sztorin és a koncepción, előre kellett megírnunk a forgatókönyvet, képkockáról képkockára. Számomra izgalmas és érdekes volt belecsöppenni olyan, hasonló munkálatokba, mint amik a filmes iparban előfordulhatnak.

Igazi akciófi lmet forgattunk

A forgatást egy hétfői napra tettük, mindenki 13 órakor várt az iskola aulájában. Nagy segítségünkre volt az operatőri munkálatokban Alexander Kalmar, illetve a csapatban tartották a lelket a hét­órás forgatás alatt tanáraink, Pachmann Péter és Dukai László is. Két fő helyszínünk volt, az iskolánk előtti utca, illetve az Aranyhordó étterem pincéje, ami tökéletesnek bizonyult filmünk éttermi/kávézói jeleneteihez. Igazi akciófilmnek is mondható a miénk, hiszen még egy autóbalesetes jelenet is került bele. Mondhatjuk, hogy ez a fő jelenete filmünknek. Külön nagyon mulattató volt szakkörös társamat összemázolni ketchuppal, ami természetesen a vér szerepét töltötte be. Néhányan még színészi tudásunkat is megcsillogtathattuk.

Történetünk lényegében az internet veszélyeire, a biztonságos közlekedésre próbálja felhívni a nézők figyelmét. Hiszen veszélyes a telefont nyomkodva, fülhallgatóval a fülünkben, szinte körülnézés nélkül rálépnünk a gyalogátkelőhelyekre, vagy telefonálnunk, esetleg chatelnünk telefonon vezetés közben. Nem hinnénk, hogy pont velünk történne meg a baj, de egy figyelmetlen lépés meg tudja változtatni teljes egészében életünket. Emellett, kicsit eltúlozva bár, de a telefon-, illetve internetfüggőségre is asszociál.

A filmünk felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre is Fotók: POK

A forgatás alatt mindnyájan meglehetősen elfáradtunk, de személy szerint én nagyon élveztem. Jó volt a hangulat, a közös munka, és jó érzés volt a kisebb „tortúra” és bakizások után a végeredményt teljes egészében, az utómunkák után látni. Köszönöm szakkörös társaimnak a munkáját, illetve a részt vevő felnőttek támogatását!

Kisfilmünket az Élményvadász YouTube-csatornán Felhő címmel mindenki megtekintheti.

Címkék#séta tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában