Snecifogásban és halfőzésben versenyeztek. A korábbi bajnokok is remekeltek

2020.08.24. 14:00

Ízes halászlé készült, rekordot döntött a bográcsozók száma

Igazi, hamisítatlan nyári hangulat töltötte meg a Dunai Gyöngy Yachtkikötő és Bárka Vendéglő szomszédságában a Duna-partot. Huszonegyedik alkalommal rendezték a snecifogó versenyt gyerekeknek és a halászléfőző partit a felnőtteknek.

Horváth László

Tekintettel a pandémiás helyzetre, ezúttal limitált számú résztvevőre és látogatóra készültek a szervezők, azonban ez cseppet sem korlátozta a nap célját, amelyről Kapuczin Lajos, a program fő szervezője a Kisapostagi Duna SE horgász-szakosztályának vezetője beszélt lapunknak.

Huszonegy álláson versenyeztek a snecifogók

– Huszonegy álláson versenyeztek a jelentkezők, akik között kétéves kortól egészen iskolás korig találhattunk résztvevőt. A snecifogás rendkívül technikás sport, rövid a kapásidő, gyorsan kell reagálni az eseményekre. Természetesen a halakat itt is visszaengedik a vízbe. Annál is inkább, mert a célunk a horgászatnak mint sportnak a megszerettetése a gyerekekkel. A versenyen a fogási sikerélmény mellett vigyázunk a Duna élővilágára, halaira is – mondta lapunknak az eredménylista összeállítása közben Kapuczin Lajos.

Az egy óráig tartó snecifogó versenyen harminc darab snecit akasztottak meg a gyerekek. A résztvevők közül első helyen végzett a 14 éves székesfehérvári Zalán Szintia, aki harmadik alkalommal hódította el a győztesnek járó kupát. Másodikként a nyolcéves Hunya László, harmadikként pedig a hétéves Csépány Letti állhatott a képzeletbeli dobogóra. Különdíjas Leidal Lőrinc. A nyertest a díjátadást követően kérdeztük.

 

– Tizenegy éves korom óta horgászom. A székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolában meghirdetett horgásztáborba való jelentkezés indított el ezen a szabadidősporton. Nagyon oda kell figyelni a versenyeken, miként vezetem az úszót, ne zajongjanak körülöttem, és teljes koncentrációt kíván a gyors és rövid kapások miatt – nyilatkozta lapunknak a győztes, Zalán Szintia.

A nap azonban nemcsak a snecifogásról szólt. Kitűnő alkalmi és gyakorlott mesterszakácsok szorgoskodtak a bográcsok fölé hajolva. A kisapostagi Hammer István somogyi recept alapján főzött Kende és csapata számára. Egyszerűen Béláim formáció Dunaújvárosból már húsz éve versenyez, és szegedi módra csak szegedi paprikával dolgozik. Rajthoz állt a Nagy–Török duó is, akik szintén régi motorosok a halászléfőzésben. ­Bográcsmustránk alkalmával Nagy Péter elmondta, az étel minőségének fokmérője, hogy amennyiben összetörik a tányért evés után, akkor nem sikerült – hallhattuk a minősítési opciót a szakácspáros vidám tagjától. A bő egyórás értékelést követően nem is született nagy meglepetés. 1. Nagy–Török duó, 2. Let S-go Fishing, 3. Csabagyöngye. Különdíjat a Kende csapat érdemelte ki.

A folytatásban továbbra is a jó hangulat, a napsütés és a felhőtlen szórakozás jellemezte a rendezvényt. Sokan fürödtek, napoztak, jet-skiztek, játszottak a parton. A szórakozáshoz pedig remekbe szabott halételeket is megkóstolhattunk. A nappali programokra este két koncert a Fun company, meglepetés előadóként Deák Bill Gyula előadása és lézer show tette fel a koronát.

A rendezvény sikerén dolgoztak fő szervezőként a kisapostagi önkormányzat, a Kisapostagi Baráti Kör, a Duna SE horgász-szakosztálya és a Bárka Vendéglő. Ahogy értékeltek a résztvevők, ezúttal is nagyszerűen érezte mindenki magát. Jövőre ha a helyzet engedi, ismételnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!