eladni könnyű

2020.09.23. 13:08

Interneten adná el megunt holmijait? Ha így hirdeti őket, hamarabb kelhetnek el

Szinte mindenki próbálkozott már online eladni régi, de még használható dolgait, a vevők viszont sokszor nem tolonganak azonnal. Az alábbi tippek növelhetik a siker esélyét.

Forrás: Shutterstock

Szeretne megválni a régi holmijaitól? Ma már számtalan online piactér létezik, ahol használt vagy akár új termékeket is kínálnak eladásra – írja Vasárnap Reggel.

Ha ön is megszabadulna a gyerek régi kiságyától, kinőtt ruháitól, esetleg a halomban heverő játékoktól, hirdesse meg őket a neten! Amennyiben a holmik vevőre találnak, nemcsak több helye lesz a szekrényben, de még pénzt is kereshet vele.

A sikerhez azonban nem árt, ha betartja a következő szabályokat.

Leírás

Minél részletesebben adja meg az eladásra kínált termék paramétereit, annál nagyobb az esély arra, hogy vevőre talál. Márkás termék esetén mindenképpen jelölje meg, hogy melyik cégről van szó. Próbáljon meg minél több keresőszót megadni, hogy könnyebben rátaláljanak az árura a vevők.

Fotó

Képek nélkül nem érdemes próbálkozni, legalább hármat célszerű feltenni a honlapra! Az ideális az, ha többféle perspektívákból is lefotózza a terméket: legyen egy fotó elölről, egy hátulról és egy egészen közelről, hogy a részletek is látszódjanak.

Ár

Mielőtt feltenné a hirdetést, nézzen körbe a hasonló ajánlatok között, hogy reális áron kínálja a terméket. Szakértők szerint a használt, de jó állapotban lévő terméknél az új ár felét is elkérheti. Ha kétségei vannak, akkor ettől kínálja egy kicsit olcsóbban, hogy biztosan elkeljen az áru.

Helyezés

Minél régebbi egy hirdetés, annál hátrébb kerül a találati listán. Nem biztos, hogy megéri pont ezen spórolni, inkább időnként újítsa meg hirdetést.

Időpont

Fontos a szezonalitás. Nyáron hiába kínálja egészen olcsón a kinőtt síoverallt, nem biztos, hogy talál rá vevőt. Próbálja meg az évszakhoz igazítani az eladni szánt termékeket. A legjobb, ha péntek este teszi fel a hirdetést, mert hétvégén több idejük van böngészni az embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!