nasi

2017.11.19. 14:48

Imádni fogja ezeket az agyserkentő csemegéket

Garantáltan felpörgetik az elméjét.

Nem csak vizsgaidőszakban és érettségi lázban jó tudni, hogy milyen ételektől működik bizonyítottan jobban az agyunk. Íme a 6 legütősebb egészséges és agypörgető nasi – a Mindmegette tálalásában.

Dió

A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami növeli az összpontosítást, serkenti a tanulási és javítja az emlékezőképességet.

Zab

Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegerősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.

Hal

A hal gazdag omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. Gátolja az agyban a gyulladás kialakulását, és pozitívan hat a sejtregenerációra.

Alma

Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

Tönkölybúza

A tönköly magjában lévő zsír erősíti az idegek mielinburkát, és stabilizálja az idegrendszert.

Szója

A szójabab gazdag lecitinben, sok aminosavat tartalmaz, amelyre a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) felépítéséhez van szükség.

Borítókép: Public Domain Pictures

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!