közösségépítés

2019.08.24. 18:38

Idén már kétezer család pihenhetett az Erzsébet-táborokban

A tíz alkalommal megszervezett hétvégékre Magyarország minden megyéjéből, összesen több mint 400 településről érkeztek Zánkára.

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A szociális biztonság első téglája mindig a közösségteremtés és a közösségépítés – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szombaton Zánkán, a családi Erzsébet-táborok záró hétvégéjén.

Fülöp Attila kiemelte: ezt, a közösségi összetartozás élményét adja meg az Erzsébet-tábor, amely nemcsak a legnagyobb gyermektáboroztatási program Magyarországon, de egyfajta fontos közösségteremtő hely is.

Kitért arra: egy nemzetközi kutatás szerint az emberek attól lesznek igazán boldogok, hogy jó emberi kapcsolataik vannak, és így biztonságban érzik magukat. Ehhez pedig elég körbenézni Zánkán – jegyezte meg.

A háromnapos, kétéjszakás családi Erzsébet-táborokat először tavaly rendezték meg, 2018-ban ezer család, mintegy ötezer felnőtt és gyermek számára kínálva hétvégi kikapcsolódást. Idén a tíz alkalommal megszervezett családi Erzsébet-táborokban egy hétvégén átlagosan 180, összesen mintegy kétezer család számára nyújtottak élménydús kikapcsolódást teljes ellátással. A résztvevők Magyarország minden megyéjéből, összesen több mint 400 településről érkeztek Zánkára.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: a családi Erzsébet-táborokban fontos szerepet kap a civil és egyházi összefogás.

Az alapítvány olyan elhivatott és a családokért, rászorulókért dolgozó partnerekkel működik együtt, mint a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Református Szeretetszolgálat, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete – tette hozzá.

Borítókép: Arcfestés Zánkán, a családi Erzsébet-táborok záró hétvégéjén 2019. augusztus 24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!