Jóban-rosszban

2020.08.27. 18:31

Hetvenkilenc éve fogadott örök hűséget a világ legidősebb házaspárja

Az ecuadori pár bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is.

Az ecuadori 110 éves Julio Cesar Mora Tapia (j) és 104 éves felesége, Waldramina Maclovia Quinteros quitói otthonában 2020. augusztus 26-án, miután a Guinness Világrekordok a világ legöregebb házaspárjává nyilvánította őket.

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: José Jacome

Az Ecuadorban élő 110 éves Julio Cesar Mora Tapia és a 104 éves Waldramina Maclovia Quinteros Reyes 79 éve fogadott örök hűséget egymásnak, és az idő múlásával kapcsolatuk csak erősödött írja a hirado.hu.

Együtt megannyi boldog pillanatot éltek át, és persze hullámvölgyet is átvészeltek, mint minden házaspár. Ennyi éve tartó hűségük azonban világrekordnak számít, így ugyanis ők számítanak a világ legidősebb házaspárjának. Nevüket ezentúl a Guinness-rekordok könyve is jegyzi.

Fiatalkori fotóikon
Fotó: José Jacome / MTI/EPA/EFE

Julio 1910. március 10-én született, a Titanic elsüllyedése előtt, míg felesége, Waldramina 1915. október 16-án, vagyis mindketten szemtanúi lehettek a televíziózás kezdetének.

A pár a tanári pályát választotta hivatásul, és szakmájukban is dolgoztak nyugdíjba vonulásukig. Öt gyermekük született, akik mind diplomások. A házaspár családja óriási, hiszen ma már 11 unokájuk, 21 dédunokájuk és 9 ükunokájuk van.

A házaspár számára mindig is a család volt a legfontosabb
Fotó: José Jacome / MTI/EPA/EFE

Julio és Walramina úgy véli, hogy a család a legfontosabb dolog az életben, melynek alapjait a tiszteletre és a szeretetre kell építeni.

Borítókép: az ecuadori 110 éves Julio Cesar Mora Tapia (j) és 104 éves felesége, Waldramina Maclovia Quinteros quitói otthonában 2020. augusztus 26-án, miután a Guinness Világrekordok a világ legöregebb házaspárjává nyilvánította őket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!