pár perc

2019.04.29. 22:43

Három tipp, hogy fitt maradj az irodában

Az emberek többsége a szokások rabja, és nehézséget érez, ha valami újat kell beiktatni a napirendjébe.

Forrás: Shutterstock

Ha irodai munkát végzel, nehéz fittnek maradnod úgy, hogy 8 órát az íróasztal mellett töltesz. Hogy ne tunyulj el a munkahelyeden, adunk néhány tippet – írja a Csupasport.

Súlyzózz!

Talán elsőre elmosolyodsz azon, hogy arra buzdítunk, vigyél súlyzót a munkahelyedre. Persze nem öt- vagy tízkilósra gondolunk. Fitneszboltokban lehet kapni kis maroksúlyzókat, marokerősítőket, amelyek az asztalodon is elférnek, és olykor kézbe is kaphatod őket.

Nyújts!

Az asztalnál ülés megterheli a derék-, a hát- és a nyakizmokat, így nem árt, ha naponta többször jó nagyokat nyújtózol a székben. Mivel a munkahelyeden aligha van lehetőséged jógára vagy pilátesre, ezek a nyújtógyakorlatok is sokat érnek: javítják a vérkeringést, megmozgatják az izmaidat.

Kelj fel, és lépcsőzz!

Olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. A „munkahelyi sport” legegyszerűbb módja, ha az irodaházban nem a liftet használod, hanem lépcsőzöl. Lehet, nagy a kísértés, hogy reggel a munkatársaiddal együtt beszállj a liftbe, ám gondolj arra, hogy a lépcsőzés jó hatással van a vérnyomásra, a vérkeringésre, a lábizmaidról nem is beszélve. Vásárolj egy lépésszámlálót, vagy tölts le egy alkalmazást a telefonodra, és motiváld magad azzal, hogy minél magasabb számot mutasson a nap végén. Napi 10 ezer lépéssel már sokat teszel az egészségedért, kondíciódért.

Az emberek többsége a szokások rabja, és nehézséget érez, ha valami újat kell beiktatni a napirendjébe. Ám ha ezeket az egyszerű gyakorlatokat elsajátítod, egyre inkább napi rutinná válnak, és érezni fogod, hogy sokkal aktívabb, fittebb vagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!