Gasztronómia

2020.01.10. 08:13

Három panír, amitől még finomabb lesz a rántott hús

Most megtudhatja a tökéletes rántott hús készítésének titkát is.

Forrás: Pixabay

Nyugodtan kísérletezzen az ízekkel, mert a szokatlan panírokban még finomabb lesz a rántott hús! olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Mielőtt hozzákezdene, nem árt tudni, hogy a panírozott húst mindig forró, bő zsírban, olajban kell kisütni. Ha ugyanis a zsiradék nem elég forró, a panírozás elázik, és nem lesz ropogós az étel. Ha a hús túl vastag, célszerűbb először kis lángon, fedő alatt mindkét oldalát kicsit sütni, majd fedő nélkül, nagyobb lángon még egyszer ropogósra átsütni. Panírozás előtt a húsokról itassuk le a nedvességet, hogy jobban rátapadhasson a bunda. Ha túl nedves a hús, a forró olajban azonnal leválik róla a panír.

Sajtimádóknak

A panírmorzsát gazdagítsa finomra reszelt parmezánnal és apróra vágott aszalt paradicsommal! Mediterrán ízvilágot kölcsönöz a fogásnak.

Ázsiai

A japán panko morzsa sokkal nagyobb szemű a Magyarországon megszokottnál, ezért ropogósabb lesz a hús bundája. Az igazán pikáns panír érdekében apróra vágott csilit is keverhet bele.

Gyerekeknek

A reggelihez is használt kukoricapelyhet egy kicsit törje össze, és ízesítse szárított oregánóval! Nem csak a kicsik kedvence lesz az ebben sült rántott hús.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!