ötletek

2019.12.27. 17:00

Ha nem azt kaptuk karácsonykor, amire vágytunk…

Hiába szeretnének hozzátartozóink minden évben a lehető legfrappánsabb ajándékokkal meglepni minket, néha nem a terveik szerint alakulnak a dolgok. Előfordul, hogy minden jó szándékuk ellenére teljesen mellé lőnek az ajándék kiválasztásánál. Van megoldás az ilyen helyzetekre is!

Borsos Renáta/VEOL

A karácsonyi ajándékozásról általánosságban elmondható, leg­nagyobb nehézsége, hogy sokszor nem tudjuk kiszedni szeretteinkből, valójában minek örülnének, így nem csoda, hogy a végeredmény egy újabb porcelánfigura, gyertya vagy sál, esetleg a huszadik kenyérpirító. Amikor mi vagyunk, akiket megajándékoztak, és egy számunkra nem éppen megfelelő meglepetést kaptunk, akkor is varázsoljunk mosolyt az arcunkra, hiszen a szándék nemes és szívből jövő, még ha a tartalommal éppen célt is tévesztett nálunk az illető. A kínos feszengést és a szekrény mélyére süllyesztést mindenképpen kerüljük el! Kezeljük a helyén a történetet, és hozzuk ki a legtöbbet a helyzetből, írja cikkében a veol.hu.

Legyünk kreatívak! A közösségi oldalakon például már rengeteg olyan csoport van, ahol árulhatjuk a feleslegessé vált termékeket. Ám ami még ennél is jobb megoldás, ha átgondoljuk, hogy másnak esetleg örömet szerezhetnénk vele. Az is lehet, hogy a munkahelyünkön jól jönne egy közös kenyérpirító éppen. Az irodai túlórák alkalmával amikor késő délután már sokaknak kopog a szeme az éhségtől, életmentő lehet egy vajas-lekváros pirítós. Abban az esetben, amikor megkaptuk a nyolcvanadik teáskészletünket vagy az ugyanolyan kötött pulcsit, amiből már lóg egy a szekrényben, próbáljuk meg elajándékozni. Ha van a környezetünkben olyan személy, aki boldogan használná, lepjük meg vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában